2011. szeptember 10., szombat

Doris Chan kendő

Emlékeztek még arra a posztra, ahol megideologizáltam egy nagyobb fonalvásárlásomat  ? Szóval ez az egyik darab, ami abból a fonalból készült, mégpedig a Baby Seta-ból (mohair, gyapjú, selyem). A minta pedig az Amazing crochet lace címlapmodellje, a Chrysanthemum Tea Shawl. Nevezzük magyarul inkább őszirózsás kendőnek.


Még szerencse, hogy ennél a darabnál nem volt nagyon fontos, hogy tartsa az ember a méretpróbát, mert az elején még csak kicsivel voltam az előírt méret alatt, de a végére a különbség majdnem 40 centi lett - már mint az átmérő 120 helyett alig több, mint 80 centi. Viszont a fonal eléggé rugalmas, szóval így hordás közben szerintem kilógja magát, nem bánom, hogy nem lett még nagyobb. 

Amit legjobban szeretek benne, hogy lehet sálként hordani, aztán úgy, hogy majdnem a felét visszahajtom (első kép), de úgy is, hogy szinte palást, akkor csak egy kis gallérnyit hajtok vissza a nyakamnál.

A minta igen egyszerűen  horgolható, mondjuk középhaladó szint. Jó, figyelni kell rá, főleg az elején, de aztán még meg is lehet unni, annyira magától értetődő. Egyébként egy dédi-féle horgolt terítőtől csak annyiban különbözik, hogy vastag fonallal és tűvel készült, Szóval ha van otthon egy mondjuk 27 körből álló horgolt terítő mintátok, akkor az simán adoptálható. Csak az összehasonlítás kedvéért: ez 7-es tűvel készült olyan fonalból, amihez 5-6-os tűt javasolnak.

8 megjegyzés:

  1. Első körben nekem is az jutott eszembe, hogy simán használhatod terítőnek, ha meguntad ;))) Egyébként nagyon jó. De hogy sikerült ennyivel kisebbre az előírtnál? :O

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az jutott eszembe! :)

    Szép a színe, jó lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Biztosan szentségtörés, de nekem ez jobban is tetszik, mint a címlapos. Szép.

    VálaszTörlés
  4. De szép lett! Mindig olyan különleges dolgokba bököd a tűdet!:DD

    VálaszTörlés
  5. Fogalmam sincs, hogy lett ennyivel kisebb. A könyvben lévő még kisebb tűval is lett horgolva. Néha arra gondolok, hogy egyszerűen sajtóhiba a 120 centi :)

    VálaszTörlés
  6. Sosem értettem a kerek kendőket, nem tudtam elképzelni, hogy lehet őket viselni. De Neked olyan jól áll, hogy kedvet csinálsz az embernek. Még a végén a nyakamba tekerem a mandalámat! :)

    VálaszTörlés
  7. Valóban van egy kis bibi a kerek kendővel - így egy délutáni hordás után máris kiderült: nem lehet ugyanis megkötni. Majd ki kell valamit találni, hogyan maradjon a vállamon. A sáltűt eddig még nem mertem a gyerekek miatt, de ennél lehet, hogy nem úszom meg. De amúgy a kerek elsőre variálhatóbbank tűnik, mint a háromszög.

    VálaszTörlés