2015. március 23., hétfő

Kurkumás festés és sk sáltű

 A tavaly kurkumasárgára festett kendőm idén télen a legtöbbször hordott három kiegészítőm között volt, ami már csak azért is meglepő, mert korábban egyáltalán nem hordtam sárgát és kifejezetten meg voltam győződve arról, hogy ez a szín nekem nem áll jól. Aztán valami kapcsolót átkattintottak nálam, azóta nincs gond a sárgával. Nem csoda, hogy a PIF-játék legújabb körében kurkumasárga festett fonalat ajánlottam fel, valamint egy FIMO-sáltűt. A fonal egyébként okozott kis ijedtséget, mert miután víz érte, teljesen szétplattyadt - ha értitek, mire gondolok -, már fel voltam készülve rá, hogy a kukában fogja végezni, rá se néztem a szárítókötélre három napig, mert féltem a látványtól. Aztán láss csodát, száradás után újra olyan volt, mint újkorában.

Ezt a tutorialt már régóta nézegettem, itt volt az ideje, hogy ki is próbáljam. S mivel én jól elvagyok az egyetlen darab fekete sáltűmmel, így kapóra jött a PIF. A FIMO gyurma számomra eddig a gyerekjáték kategóriába volt besorolva, cuki gyümölcsöket, gyöngyöket meg középkori lovagot csinálgattunk belőle néhányszor. De most kis rámelegedés után teljesen elkapott a gépszíj. Nagyon izgalmas, ahogy a színek keverednek, márványosodik, először csak kicsit, aztán egyre jobban, aztán eléri az optimális szintet, majd onnantól lefelé megy a görbe, egyre összemosódnak a színek és végül a drappból és két barnából lett egy homogén középbarna. Nagyon izgalmas, biztos fogok még készíteni ilyet. Azt is elárulom, hogy az árpilisi blogjátékhoz is készítettem már ebből a gyurmából két meglepetést.
Kreatív hetet kívánok Nektek!

8 megjegyzés:

  1. Húúúú ez milyen nagy ötlet sáltűre!

    VálaszTörlés
  2. na, írtam, és nem jelent meg, vagy csak türelmetlen vagyok? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, sajnos néha elnyeli a kommenteket, még az enyémet is. Gőzöm nincs, mi az oka - ne haragudj! Ha van időd és türelmed újra bepötyögni, köszönöm!

      Törlés
    2. á, nem volt hosszú a hozzászólás, csak arról szólt, hogy ÉN vagyok a a szerencsés, aki várja tárt karokkal ezen csecse--becséket! :D

      Törlés
    3. Remélem, hamar odaér és élőben is tetszeni fog :-)

      Törlés
  3. A fonal színe mesés, a tutorialt meg nagyon köszönöm, régóta szeretnék sáltűt, de most mát tudom, hogy ilyet fogok készíteni!

    VálaszTörlés
  4. A sáltű valami fantasztikus! A fonal színes is szép, de azzal még barátkozni kéne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég karakteres szín. Én sötétkék ruhához hordom sokat, amin mustársárga pici minták vannak, azzal elég harmonikus.

      Törlés