2014. október 4., szombat

Katicás mindentartó


- Ez kié? - kérdezi a vendéggyerek.
- Sophié, szombaton lesz a szülinapi bulija, oda viszi Do.
- Ti mindig olyan dolgokat visztek szülinapra, amiket te készítettél, nem vásároltat, ugye?
- Nem, sajnos nem mindig van időm készíteni, úgyhogy néha vásároltat viszünk.
- Amikor én hívom meg Do-t, remélem, lesz időd és akkor egy ilyet kérek én is.

Hogy pont ilyen legyen, azt nem ígértem meg, mert ez a katicás gomb abból a gombos üvegből származik, amelyikben igen ritka, hogy két egyforma legyen valamiből. Valami különleges azért biztos akad majd.
 Cippzárból is nagy készleteim vannak, de mind más színű - és akkor rögtön meg is osztom a budapesti tuti cippzár lelőhelyemet, ahol szebbnél szebb színű rejtett, hagyományos és szétszedhető cippzárak kaphatóak szerintem nagyon baráti áron. A Baross utca - József krt. kereszteződésben a körúti fajátékbolt mellett van egy méteráru, itt nagyjából minden élénk színből szokott lenni beleértve a neonokat is.
Most először voltam olyan bátor, hogy  horgolt neszibe varrógéppel varrtam be a cippzárt - eddig valahogy ódzkodtam ettől, lelki szemeim előtt megjelentek a gép által bekapott fonaldarabok, meg hogy ha valamit elrontok, akkor képtelenség lesz kibontani a fonal szakadása nélkül a cérnát. De végül egész könnyen ment és sokkal szebb a külalakja a belső részen, mintha kézzel varrtam volna, úgyhogy éljen, ismét tanultam valamit. Indulhat a szülinapi party!

2 megjegyzés: