2014. február 12., szerda

WIPszerda: A Nagy Farmerfoltozás

Szeretnétek tudni, melyik a blog legolvasottabb bejegyzése? Semmi köze a horgoláshoz, még csak nem is valami recept, hanem az az ötlet, hogyan lehet lányoknak farmernadrágot foltozni. Ez azért megnyugtat, ezek szerint nem vagyok egyedül a problémával, hogy átlag három hétig tart egy farmer a gyerekeken. A családi költségvetésünkben a lakhatás, napközi-tandíj-ovis díj-zenetanulás, valamint az élelmiszer után rögtön a szakadt ruhák pótlása áll mint negyedik legnagyobb kiadás.


A kereskedelmi forgalomban kapható farmerfoltok sokaságát próbáltam ki eddig, hogy édes kis hímnemű hatévesünk (ez egy vicces verzió, úgyhogy megéri kattintani) nadrágjait is újra hordhatóvá tegyem, de eddig egy mosásállót sem találtam, a szűk szárakban pedig elég nehézkesen ment a varrogatás a két vastag farmerrétegen keresztül. Most viszont megláttam egy új modellt, és első pillantásra tudtam, hogy... na szóval rögtön megvettem egy párat próbaképp.

 
 Ez is rávasalható, de vannak rajta lukak is szép egyenletesen elosztva, így a szűk szár és a két vastag réteg közül az egyik nehezítés eltűnik és rögtön nagyobb kedvem van leülni öltögetni. Most épp megint lánynadrágot foltoztam, ez volt kéznél, de itt már el tudom képzelni, hogy fiús színű hímzőcérnát használva lehet fiúnadrághoz is használni.
Egyszerű fércöltéssel dolgoztam egyébként, először az egyik, majd a közökben a másik színnel, csak hogy ne legyen olyan unalmas. Hát ilyenek miatt nem kötöttem-horgoltam már napok óta, meg mert már 4 hete orvososdit meg kényszer-homeschoolingot játszunk.
S hogy ez a késznek tűnő nadrág miért WIP? Mert még négy farmer várakozik foltra, úgyhogy egy darabig lesz mivel elfoglalni magam.

4 megjegyzés:

  1. Ez jó! És mielőtt felvarrnád, még hímezni is lehet valamit rá. Vagy a gyerekek rajzolnak valamit, te pedig kihímezed. Máris beindult a fantáziám :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Ezek szerint legnépszerűbb bejegyzésedet még eddig nem olvastam!:) Most megtettem.

    VálaszTörlés
  3. @Julcsi: meg be is lehetne szegni cikkcakkal a szélét, szerintem még jót is tenne a tartósságnak. Csak a varrógépem már ötödik hete szervízben dekkol, úgyhogy ez halasztva. De nem félek, hogy nem lesz alkalmam kipróbálni ;)

    VálaszTörlés