2013. december 13., péntek

Távirat a konyhából


A tökéletes mézes idén is elkészült, ami viszont új, hogy cukormázzal díszítettük mazsola, dió és szórógyöngy helyett. Polcz Alaine receptje elsőre meredeknek tűnt: 1 tojásfehérjére 30 deka porcukor és két csepp ecet - de be kellett látnom, hogy igaza volt, az állag tökéletes, hamar szárad, nem kenődik, nem törik és még kezdők is szépen tudnak vele dolgozni. És miután megírókáztunk vagy 5 tepsi mézeskalácsot, a fél adag mázat még odaadtuk az egyik vendégnek, díszítse ki ő is az otthoni sütiket - egyszóval kiadós az adag, csak azonnal fel kell használni. 

És a fűszerek illatával meg a sütiszaggatással a karácsonyi hangulat is megérkezett - még pont időben. A következő ez a holland fűszeres keksz lesz, aztán meg kísérletet teszek egy újabb fahéjas csillag recepttel. Kellemes hétvégi készülődést Nektek!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy alakul a hangulat. Mi is tegnap fejeztük be a dekorálást, az adventi koszorút, a mézeseket is megrajzoltam pont ugyanezzel a mázzal és nagyon jó volt vele dolgozni. Tavaly lustaságból nem írókáztam, de megállapítom, hogy a süti nekem e nélkül jobban ízlik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy tényleg jobban ízlik máz nélkül. Viszont sokkal szebb így :) Még van egy fél adag tészta, azt csak üresen sütöm ki én is.

      Törlés