2012. március 16., péntek

A tökéletes cérna keresése

Már a többedik saját varrású szoknyával fordul elő, hogy néhány hordás és mosás után felfeslik a varrás - elég bosszantó és nem is mindig tudom szépen kijavítani. Végiggondolva a lehetséges okokat arra jutottam, hogy a cérna lehet a ludas. Coats Moon márkájút használok, nagyjából ez az, amit minden Röltexben lehet kapni. Nektek is van hasonló tapasztalatotok? Melyik márkát érdemes használni, ha az ember nem két hónapra varrja a ruháit? Vagy valami egész más lehet a gond?
Előre is kösz a tanácsokat, véleményeket!

9 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok miért lehet ez nálad? Talán valaki tudja. Egyébként ezt használom én is és nem vettem ilyet észre még, pedig van a gyereknek sok nadrágja és ruhája is amit avval varrtam. Nem lehet, hogy laza a varrat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hülye kérdés, de honnan látom, ha laza? Akkor szét lehet húzni a rétegeket?

      Törlés
    2. Ha a cérna hurkolását látod egyik vagy másik oldalon akkor vagy nagyon szoros vagy nagyon laza. A két anyag között kéne ennek lenni. Azt írtad, hogy elfoszlik ezért gondoltam hogy laza, lehet hogy ki is tudod húzni a szálat kicsit nagyobb erővel. Mivel ez poliészter, nem kéne hogy elkopjon, főleg nem csak nálad :)

      Törlés
    3. ez az, most jutott eszembe!:-) azt hogy jol van-e beallitva a szalfeszesseg nem a sima, egyenes oltesen kell tesztelni, hanem a cikk-cakkon. ha el tudod donteni melyik a szine, akkor rosszul van beallitva.

      Törlés
    4. Ó, kösz, ezt kipróbálom.
      Addig is, amíg újra elszakad valami és meg tudom mutatni - mert persze ilyen bejegyzést akkor írok, amikor épp letettem a tűt a javítgatás után. ;)

      Törlés
    5. Igen, Kriszta, igazad van, rosszul volt beállítva a szálfeszesség. A cikkcakknál nagyon látszik. Köszi a tippet!

      Törlés
  2. nem hoznal egyet magaddal, vagy csinalnal egy kepet? en sem ertem egeszen, nekem van olyan szoknyam, amit jo 6 eve varrtam es semmi baja. velem ilyen a locknal tortenik inkabb, de ott is csak a vegeken.
    meg valami, en nem ismerem ezt a cernat, de ez pamut vagy polieszter? en csak polieszter hasznalok, mert az birja:-)

    VálaszTörlés
  3. én is Coats Moon-t használok és nálam sem jelentkezett még a probléma!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      én szintén Coats Astra vagy Epic márkájút használok és vannak nadrágjaim, amik kb. 10 évesek már és inkább az anyag kezdi megadni magát... bírják a kiképzést gyerekruhák igénybevételét, textil és textilbőr női és gyerek táskák strapáját

      Törlés