2010. január 15., péntek

Miért vacsoráztak tegnap cornflakes-t az aprónépek?

Annak ellenére ugyebár, hogy ilyesmit csak reggel szabad enni nálunk.

Bevallom, amikor egy tevékenység magával ragad, elfeledkezem a többi kötelességemről. Igaz, azért ritkán engedem meg magamnak ezt a luxust, de tegnap este a kísérletezőkedv erősebb volt, mint az önfegyelmem.

A múltkoriban rendezgettem a hobbicuccaimat, akkor tudatosult, hogy annyi hímzőcérnát felhalmoztam már - minden fonalhoz a megfelelő cérna gombvarráshoz -, hogy vétek nem kezdeni velük valami gombfelvarrásnál jelentősebb dolgot.


Korábban is kísérleteztem már kitűzővel, de sosem voltam teljesen elégedett. Valahogy túl nagy, túl tolakodó, túl vastag volt az én mércém szerint. A hímzőfonal viszont tökéletes alapanyagnak bizonyult egy kis freeform kitűzőhöz. Könnyen lehet játszani a sokféle árnyalat átmenetével, mégis csak pár centis az egész. Még a hátlapra való rádolgozás módját kell tökéletesíteni, hogy a hátulján se látszódjanak az öltések, egyébként nagyon tetszik. Rá is tűztem a tavaszi-őszi blézeremre, és epedve várom, hogy végre abban lehessen járni.

Na szóval ez a kis semmiség volt az oka, hogy a komoly vacsoráztatás helyett tegnap engedtem a gyereksereg szokásos esti kérésének, és cornflakes-t adtam nekik. Szerintem eléggé meglepődtek.

8 megjegyzés:

 1. Nagyon szuper.A színei pedig a nyári estéket juttatják eszembe.

  VálaszTörlés
 2. Fantasztikus!

  Csak arra vigyázz, hogy ezek a kis lurkók könnyen rászoknak az ilyesmire, aztán minden este kitűzőt kell csinálnod ;-)

  VálaszTörlés
 3. Tetszik!
  BÍrom ezeket a színeket.
  Igen,a pehelyevés nálunk is kritikus pont... De egy-egy alkalom este is belefér.

  VálaszTörlés
 4. Vidám és könnyed és vagány!
  De akkor most ezt hogy is csináltad? Hímzőfonallal horgoltál?
  Mert nem mellesleg beruháztam :o) 2 darab horgolótűre, muszáj kipróbálnom ezt is...

  VálaszTörlés
 5. Zazálea, igen, vékony tű, hímzőcérna. Persze próbáld ki, de készülj fel, hogy ez egy újabb függőség, és hamarosan gyomok nőnek majd a konyhaasztal alatt, nem lesz tiszta ruha a szekrényben, koszos viszont mindenütt szerteszét. Szóval én szóltam ;)

  Ági, ne fenyegess :D

  Ja, amúgy a színei még sokkal jobbak, csk sötétbarna háttérrel nem sikerül nekem színhűen fényképezni. A közepe világossárga, de nem olyan fényes, mint látszik.

  VálaszTörlés
 6. Édes bogaram, nálunk ezek már rég megvannak (avagy éppen nincsenek), így aztán nekem lehet. :o)))
  De még a horgolótű egyszerű, de használható fogásánál tartok, meg a vastag fonálnál. :o)

  VálaszTörlés
 7. mondjam azt (nem minden hátsó szándék nélkül) hogy nagyon tetszik? :))

  VálaszTörlés
 8. Igen, igen, láthatod, rákészülök a nagy projektre :D Azért a táskád nem hímzőfonalból lesz - arra gondoltam, hogy még ebben az életedben kéne hordanod.

  VálaszTörlés