Az alábbi receptet annak köszönhetem, hogy a Vapianoban a kedves vendég végignézheti, hogyan készül az ebédje. Múltkoriban összeszedtem minden bátorságomat és teljesen vakon zsályás tésztát rendeltem. Szerintem sosem ettem korábban zsályával fűszerezett bármit, most viszont meggyőzött, úgyhogy megpróbáltam az elkészítés fogásait átültetni ehhez a cukkinisalátához. Így készül a csípős szósz: egy csokor zsályalevelet és egy csilipaprikát (azaz fél pirosat és fél sárgát) csíkokra vágtam. Felkockáztam egy zsenge cukkinit. Két evőkanál olívaolajat serpenyőben megmelegítettem, rádobtam a fűszereket és kavargattam folyamatosan.
Pár perc múlva hozzátettem a cukkinit, valamint néhány olajban eltett
aszalt paradicsomot is. Sóztam, borsoztam, pici balzsamecetet cseppentettem még rá, majd kevergettem még addig, amíg a
cukkini el nem érte az alsó képen látható barnás színt. Melegen tálaltam saját magamnak, az egyetlennek a családban, aki eszik zöld izéket, vágtam hozzá bagettet is, ami amúgy salátához nem szokásom, de ebben a paradicsomnak köszönhetően jócskán van tunkolnivaló olaj, így kivételt tettem. Szerintem mennyei és a csili a légutakat is fertőtleníti. Nagyon csípős, tényleg.
Vapiano? Melyikben ettetek? Csak mert ėn meg ott dolgozom. :))
VálaszTörlésLeonmami
Tényleg? Talán a Westbahnhofnál, bár a Herrengasse-iban is megfordulunk néha.
Törlés:) decembertõl heti 4 dėlelõtt a Westbahnhof-nàl leszek.
VálaszTörlés