2013. március 3., vasárnap

Márciusi UFOtlanítás

A tavaszi nagy lomtalanítást is elkezdtem már, például kidobtam két költöződoboznyi "elromlott, de még meg lehetne javítani, csak éppen 15 hónapja mégsem léptünk" cuccot. Amire 15 hónap alatt nem volt szükség, arra valószínű soha az életben. Megszabadultam továbbá egy doboznyi jegyzettől, ami a doktori iskolában halmoztam fel. Bámulatos, mennyi mindent tudtam, mielőtt megszülettek a gyerekek. És bámulatos, hogy 7 év kellett ahhoz, hogy el bírjam engedni a tényt, hogy jelenlegi életszakaszomban nem agyra és doktori disszertációra gyúrok.


Na de hogy a horgolós sarkom se maradjon lomtalanítás nélkül, beszálltam egy márciusi UFOtlanítási kihívásba. A pink Citron kendő nem épp valódi UFO, mert pont az utóbbi időben gyakran előveszem, de azért nem halad annyira gyorsan, mint a horgolások. Azért egyre jobban élvezem a kötést is, és kész vagyok új kihívásokra - de csak ha ezt a kendőt leláncoltam. Még 6-7 este munkája hiányzik kábé (nem csinálom meg mind az öt szakaszt).


Ez a virág a Circle top lesz a Vouge Knitting-ből - ha nagy lesz. (Óvakodjatok amúgy a mintától, rengeteg hiba van a leírásban, van, hogy komplett sort hagy ki.) Ezer éve kezdtem el, azaz októberben, s mert tavasszal és nyárom már hordani szeretném, bele kell húznom. Még úgy 70%-a hiányzik, szintén 6-7 estét tippelek optimistán. Kicsit félek a fukszia szín miatt, mert ez igazából nem szokott jól állni nekem, csak már megint zsigerből vettem fonalat és nem aggyal. Drops Safran egyébként.

Ez a terítő már csak 4-5 estényi munkát igényel, szóval ezt veszem előre a listán. Még 10-12 sor a nagyimintából és egy kicsit bonyolultabb szegély, mint amilyet általában szoktam készíteni.

Hónap végén majd rovancsolok - kérjük, tegyék meg tétjeiket, mennyit teljesítek a terveimből!

5 megjegyzés:

  1. Kettőt biztos. Meg még elkezdesz valamit, meg a fennmaradó tizenvalahányba is belehorgolsz :-)

    VálaszTörlés
  2. A Citron kendőt én is szerettem készíteni. Abszolút kezdő kötősöknek való, csak annyival lassabb, mint a horgolás. :) Te hogy bírod a drops/safrant? Nekem állandóan szálaira bomlik. És keményebb is. Na persze, gilicéhez szoktam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A drops Safran biztos nem lesz a kedvenc fonalam, ezt a szálaira bomlást én is tapasztaltam. Viszont a keménység ennél a felsőnél kifejezetten előny, talán jobban fogja tartani az alakját.

      Törlés
  3. szuper lesz a Citronod ;) kitartás!!!

    VálaszTörlés