2012. május 17., csütörtök

Cunami a gyerekrajzok tengerén

Napi egy zacskó távol tartja a káoszt - ez az új mottóm. Megpróbálok minden nap, na jó, amikor csak lehet, de biztosan hetente többször megszabadulni egy zacskónyi cucctól. Továbbadom a babaruhákat, a saját felhalmozott és sosem hordott holmikat, elviszem a nyilvános könyvespolcra az egyszer épp elég elolvasni jellegű könyveket. És csomó mindent kidobok, ami tényleg kacat. Bámulatos, mennyi hely lett így, pedig még csak nemrég kezdtem az akciót.
Egy dolgot kerülgetek csak - a gyerekrajzokat. Ha összeadjuk a két gyerek életkorát és kivonjuk belőle azt az időt, amíg még nem rajzoltak, akkor úgy nyolcnál járunk, nyolc évnyi gyerekrajz található a lakás különböző pontjain. Nyolc évnyi jó gyerekrajz, mert a nem annyira jókat, a semmi küönöseket, a harmincadik tanulmányt ugyanarról a témáról már régen kidobtam. Most nyolc évnyi jó gyerekrajznál tartunk, és minden héten egy újabb zacskónyi jön haza az óvodából  - per gyerek. És otthon is szaporodnak. És nemcsak a rajzok, hanem a vasalósgyöngyös alkotások, a különféle 3D alkotások és a nemszabványméretű - értsd gigantikus, rajzmappa kereteit is szétfeszítő - festmények. Kreatív gyerekek, mindig is ezt szerettem volna.

Már a csecsemőkori cuki ruhák kiszelektálása is nagy feladat, de oké, ha baráti körben születik baba, akkor iksz év elteltével erre mondjuk képes vagyok. Na jó, mutatóba megtartok egyet-egyet. De mi legyen a rajzokkal? Apahajó néha kampányszerűen beszkennel egy kupacnyit, de főállású alkalmazott kéne, ha mindent archiválni akarnánk a gépen, meg még iksz darab külső memória. Meg amúgy is, a rajz mégis akkor az igazi, ha látszanak a ceruzavonalak.

Patthelyzet. Mindent elöntenek a gyerekrajzok és nekem nincs használható ötletem. Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Mit őriztek meg? Mennyit? És egyáltalán - nem szentségtörés kidobni jó gyerekrajzokat?

5 megjegyzés:

  1. A jó rajzokat én is őrzöm, minden hónapban szelektálom őket. Bár szkenneltünk mi is, de nem a igazi. A rajzokat meg kell fogni, néha kitenni valahova, aztán egy másikat. Egyelőre nálunk az egyik gyerek ágyneműtartójában gyűlnek. Én kamasz koromban is szívesen nézegettem a gyerekkori rajzaimat.
    A minden héten eltűntetsz egy zacskó holmit viszont szuper ötlet!!!

    VálaszTörlés
  2. egy reszuket laminalhatod is, es remek reggelizoalatet is lehet (ugy erdemes laminaltatni, h ne a4-es, hanem annal nagyobb alatetet kapj)

    VálaszTörlés
  3. ez a reggelizőalátét mekkora ötlet! Lehet, hogy még kulturáltabban is ennének? :)

    VálaszTörlés
  4. HOnnan vetted ezt a zacskós lomtalanítási ötletet? szupernek tartom! mi is pár hete kezdtük, de a recycling cuccokat dobtuk eddig csak ki, ami meg még jó vmire, azt elajándékozzuk (so a pince tele 3-4 doboznyi kinőtt rucikkal), de gyerekjáték átnézésével nehezen jutunk 1ről a 2re, mivel még nincs 2 éves a kicsi, a nagy 4 múlt, so sok mindenből már "kinőtt"...
    Gyerekrajzok egyelőre még nem érték el azt A szintet, de gyűjtögetem egy db-ig, majd kiszórom a valóban "tömegcikkeket"... sztem eldobozolom majd a JÓkat s felkerülnek a képzeletbeli padlásra, a nagyon jókat meg akár be is keretezem, nehogy megvádoljanak a gyerekeim, h nem őrizgettem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos olvastam valahol, de hogy hol? Az a jó benne, hogy remekül illeszkedik az életmódomhoz, mert csak apránként kell dolgozni. Az a verzió, hogy lomold ki a kamrát, nálam tuti kudarc, ahhoz túl kényelmes vagyok. :D

      Törlés