2011. március 5., szombat

Half granny kendő tavaszra


Ezt a kendőt én nem akartam. A világosabb zöld (nem ennyire sárgás, mint a képen) és a barna fonalakat (Rowan, 100% gyapjú) egy másik projekthez vettem, amit úgy képzeltem el, hogy egy szabályos rész után freeform befejezése lesz. Hosszú hónapokig kerestem a hozzá illő színű fonalakat, s amikor végre megtaláltam, a fonalak önálló életet kezdtek élni.

 A kékből (fajtáját nem tudom, összetétele fele-fele gyapjú és akril) szintén egy freefrom sálat kezdtem el nagyjából tavaly ősszel. Úgy terveztem, hogy kipróbálom azt a fajtát, hogy csak a minta freeform, viszont az egész egyfajta fonalból készül. Nem volt éppen rossz, de jó sem, szóval félretettem, és ahogy telt az idő, úgy lettem egyre biztosabb, hogy olyat horgolni, ami nem az igazi, nem éri meg.

Aztán valahogy egymás mellé került ez a három fonal, magukhoz vonzottak egy 3,5-es horgolótűt és engem, maguk elé képzelték a tavaszi barna bársonyzakómat, és elkezdtek half granny minta alapján kendőformát ölteni. Egy idő után azért engedtek beleszólni is a folyamatba, akkor kapcsoltam be a sötétebb zöld fonalat - ami igazából LEGO-zöld. Szerintem használt a kendőnek ez a negyedik szín.

Hát így történt meg ez az eset. Hogy lesz-e hozzá sapka, azt még nem döntöttem el - talán engedné a maradék fonalak mennyisége, de nem tudom, hogy akarok-e csíkos sapkát. Kötve talán még elmenne, horgolva kicsit túl soknak érezném, viszont még sosem kötöttem sapkát. Most légy okos.

11 megjegyzés:

  1. Ez gyorsan ment.
    Védjen a huncut tavaszi széltől sokáig:))))

    VálaszTörlés
  2. A grannyből sapkát is lehet kötni. ;-D

    VálaszTörlés
  3. Zsófi, úgy gondolod, hogy négyzetekből sapka? Azt ismerem, és tetszik is, de inkább egyszínű sálhoz. Valahogy a mintamixet soknak érzem, ezért gondolkodom valami egyszerűbb sapkában. Bár ahogy magamat ismerem, mire eldönteném, már el is múlik a sapkaszezon :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók a színek, és legyen hozzá sapi is! Én kéket horgolnék és tennék bele egy-két sort valamelyik színből vagy csak a szélére. Lehetne úgy is, hogy csak egy színű a sapi és lenne rajta díszként a másik háromból bogyó vagy virág.Jaj ha az enyém lenne már most nekiállnék.Hajrá!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett a kendő!!! Én is olyan sapit horgolnék, amilyet Csipkebogyó írt :)

    VálaszTörlés
  6. Ez például egy friss darab, de ha nem szeretnél ennyire színeset, akkor körbe-körbe, soronként csak a 3 pálca, 2 szem mintát is használhatod. Én ezt alulról kezdeném, szebb lesz a "kör", másrészt lehetne variálni a bőséget is: laza stílusú svájcitól, a szigorú fejre simuló sapkáig.

    Lehetne játszani a formákkal is (3-, 4-, 5-, 6- szögekből formázni), vagy egy kocka-egy színnel.

    VálaszTörlés
  7. Nem működik a link: http://haekeltraeume.blogspot.com/2011/03/einfach-bunt.html

    VálaszTörlés
  8. nagyon jo lett es TOBBfele sapkat is csinalhatsz hozza:-))))

    VálaszTörlés
  9. Húha, látom a sapka-téma beindította a fantáziátokat :) Köszönöm a linket, tényleg jó vidám és ezzel a szegéllyel különösen tetszik. Meglátjuk, mit és mikor fogok végül horgolni. A kék plusz csíkok lenne a legjobb, ahhoz viszont kevés a kékem. Alszom rá még párat...

    VálaszTörlés
  10. Szia, a kendőd engem is megihletett, lányomnak el is készült a bogyós sapkájához. Köszi az inspirációt.
    http://kedoravarr.blogspot.com/2011_03_01_archive.html#1760025645780081794

    VálaszTörlés
  11. Szívesen :D Nagyon édes ez a katicás szett, köszi, hogy megmutattad!

    VálaszTörlés