2010. október 9., szombat

Lekváros bukta panyizsuzsival

Bécsben lakni azért is jó, mert időről-időre jönnek ismerősök valami apropóból, és akkor remekül lehet együtt vacsizni, s ami Bécsben még fontosabb: reggelizni.

Tegnap panyizsuzsival kószáltunk egyet a meglehetősen fogvacogtató bécsi éjszakában, s természetesen nem hagyhattuk ki a város talán legnevezetesebb kávéházát, a Havelkát. Borban nem volt épp nagy választék - egy vörös, egy fehér, ráadásul nem ám szép talaps pohárban, hanem csak sima vizesben -, viszont a szilvalekváros bukta ezt az apró szépséghibát az első pillanatban felülírta.

Hmm, megpróbálom szavakkal körülírni a csodát, bár ehhez a feladathoz legalábbis Krúdy lenne a megfelelő személy. A forró bukta tetejére vastagon olvadt rá a porcukor, a könnyű tésztát pedig nem is haraptuk, hanem szakítottuk. Aztán már csak várni kellett kicsit és fújogatni, mert még forró volt a fekete szilvalekvár a belsejében. Én nem voltam elég türelmes, minek köszönhetően ma a szájpadlásom elég hólyagos, de őszintén mondom, megérte.

Úgy terveztük, hogy a Naschmarkt melletti bolhapiac után a Tunnelban reggelizünk, persze arabisches Frühstücköt, de kicsit elszámítottuk magunkat időben, meg a nagy dumálásban túlmentünk a metróval a célállomáson, szóval autentikus bécsi reggeli helyett kozmopolita Starbucks kávé-süti lett a program. A hely levizsgázott gyerekbarátságból is, mert bár Do mindent megtett érte, senki egy szóval se szót rá - rajtam kívül - hogy ne cigánykerekezzen és dobogjon a galérián. A kávé meg sowieso mesés, főleg a tejhab. Do is elégedett volt a duplacsokis muffinjával, úgyhogy a remek napstart után még blogolni is lett kedvem, szinte hihetetlen. Ugye, nem baj, hogy emiatt a szelektív szemetes poszt késik? ;)

3 megjegyzés:

  1. Hát én csak ámulok és bámulok. És van egy olyan érzésem, hogy te ott vagy igazán elemedben. Azt nem merem írni, hogy otthon, de gondolom ;-)

    VálaszTörlés
  2. Adél tényleg teljesen ki van virulva. Csillog a szeme és élvezi az életét! Nagyon jó volt ez a bécsi nap. Köszönöm! Jövő héten én is írok rla a panyizsuzsin!

    VálaszTörlés
  3. Jó volt olvasni a bejegyzést.
    Egy ideig éltünk külföldön. A kifejezés, ami gyorsan lakozást vett nálunk és azóta is használjuk, lassan 10 éve: sowieso.

    VálaszTörlés