2010. május 25., kedd

Hímzett és freeform horgolt franciacsat

Most épp olyan hosszú a hajam, hogy ilyenkor szoktam fejvesztve fodrászhoz rohanni és fül alatti rövidségűre vágatni. Valami érthetetlen oknál fogva épp ellen tudok állni ennek a kísértésnek - biztos mert még nincs 40 fok árnyékban -, úgyhogy sürgősen szükségem lett franciacsatra. Szétnéztem a meskán is, és tetszett is ez a Vezsuzsi-féle, csak ebben a hónapban már túl sok volt a luxuskiadásom, szóval visszafogtam magam, és elhatároztam, hogy ráállok a franciacsat-témára. Eredetileg egy tisztán freeform horgolt verzióra gondoltam, aztán ránéztem a konyhában lógó hímzett szívre, ami másfél éve készült, és akkor hirtelen kedvem lett hímzést és horgolást egyesíteni. Ez lett belőle.




Ma debütált a hajamban, és csak azt sajnálom, hogy nem látom, hogy reagálnak az emberek, amikor meglátják, mert ugye hátul nincs szemem.

És ha csinálnék egy hasonlót blogolvasók közötti kisorsolás céljából, akkor milyen színűnek örülnétek? ;)

13 megjegyzés:

  1. Ez a gyönyörűség bármilyen színben jöhet! :DDD

    VálaszTörlés
  2. Én első körben hosszú hajat kívánok magamnak :o)! De egy ilyen csatért tényleg érdemes vállalni a hajnövesztés kínjait, annyira, de annyira jó!

    VálaszTörlés
  3. Hűű, nagyon szép lett! :)
    Alapvetően nem hordok franciacsatot, de egy zöldes árnyalatú darabbal, azt hiszem kivételt tennék. :P

    VálaszTörlés
  4. Bármilyenben :-D Na, jó leginkább valami padlizsánosban. Nagyon jól néz ki (de én elfogult vagyok, nagy gyengém a franciacsat)!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett, tessék csak tovább folytatni a franciacsat-témát!!! :) Én a hajamba szürkét, feketét voltam csak hajlandó eddig elviselni.
    De ki tudja...:)

    VálaszTörlés
  6. Kék-zöld-türkiz.

    Annyira klasszak ezek a freeform-csodák! Nem akarod átkeresztelni valami magyarra?

    VálaszTörlés
  7. I like the way it is so surely those in other colors well szinekkel.De mutat.Nagyon original.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszenek a fríform cuccaid, bármilyen színben! (kíváncsi lennék egy csak frís változatra is;))

    VálaszTörlés
  9. Minden "szabadonhorgolmányod" nagyon tetszik... ez is. A kék-piros színe miatt pedig újra ovisnak érzem magam:-)
    A hátoldaláról szabad egy fotót? Pár hónapja horgoltam egy kislánycsatot, de azóta sincs hozzárögzítve a csatalphoz? Varrtad vagy esetleg ragasztottad?

    VálaszTörlés
  10. Én nagyon félek a kék-piros összeállítástól, de itt annyira szépen kiemelik egymást!

    VálaszTörlés
  11. Colette, ez egy olyan franciacsat alap, amin kétoldalt volt egy-egy lyuk, ott lehetett felvarrni, hasonlóan a kitűzőkhöz, semmi bűvészmutatvány. Ragasztással nem mertem volna próbálkozni.

    Corinna, vannak magyar nevek, amiket használnak itt-ott: szabad stílusú horgolás, szabad horgolás például. Csak még egyik sem az igazi szerintem, túl hosszú.

    VálaszTörlés
  12. szerintem ez meg konzervativ:-), mert en csattban vagyok olyan, mint te sapiban:-D es nagyon szep!!! De nyugodtan adhatsz neki tobbet a horgolasbol.
    Azt hiszem, amit kituzonek csinalsz, azt en egy az egyben csattra menem tenni.
    ps: a heten egeszen 1 oraig volt egy horgolt kituzom, amikoris egy baratnom 10 percig nezte es elkerte. Ebbol is latszik, hogy annyira meglepo rajtam, hogy rogton eszre is veszik:-) szoval fejlodok.

    VálaszTörlés