2009. november 21., szombat

ropi, kóla, gumicukor

ilyeneket raktam ma a boltban a kosaramba
ráadásul piac helyett boltba mentem
épp ezekért a szecskákért
nem is ecsetelem
az eközben engem elfogó körülírhatatlanul hülye érzést
mert szerintem kólát legutóbb
első terhességem első harmadában vettem
amikor egyéb dolgoknak még a gondolatára is
hányingerem lett
na és pont ezen okból kellett
ma is ilyeneket vennem
na nem terhesség
más se hiányozna
hanem a családban elburjánzó hányós vírus miatt
és mert ezeket a szennyételeket ajánlják minden fórumon
mert ezek állítólag megmaradnak a gyerekben
aki amúgy mára minimum két kilót fogyott
szinte labdázni lehetne vele ha nem félnék hogy
attól újra hányni fog
és tény
egyelőre
valóban
hasznosnak látszanak ezek a szörnyűségek
bár a kólát megszagolni se hajlandó
én gyerekem büszke vagyok rá
de a másik kettő csúszik
most már csak az a kérdés
a másik gyereket hogy beszéljem le ezekről
és hogy mindezt méltóképpen megkoronázzam
most fogom becsúsztatni a
mélyhűtött pizzát
a sütőbe az egészségesek részére
mert főzni aztán végképp nincs erőm ma

és ilyenekről írok, ahelyett, hogy sálakat mutogatnék meg festett gyapjút

13 megjegyzés:

  1. Tökéletesen értelek! Képzeld el, akiknél minden nap ez a menü, függetlenül mindenféle hányós vírustól és időfaktortól.
    Én lányom két kanál kólától függő lett, azóta is nosztalgikusan emlegeti a betegségét. Azt hiszem inverz módon kellene az élelmiszereket tiltani a gyerekek számára. Amit nem lehet, az biztos izgi!

    VálaszTörlés
  2. Sajna nem attol fugg, hogy tiltod-e. Az izfokozo, koffein stb fuggest okoz... pont.
    Nalunk is ez volt a menu par hete, bar gumicukor nelkul:-) es ami durva, hogy a kola tenyleg mukodik! Amire erdemes vigyazni, bar nem tudom, hogyan, hogy nem mulik el miutan otthon mar rendben van a gyerek... Meg kell kerni az ovit/bolcsit, hogy az elso napokban ne adjanak semmi tejeset a gyereknek, mert a napok ota tunetmentes Barni 2szer kezdte igy a hanyast/hasmenest elorol.
    Ja es almakompot, nalunk az is ment es siman ittak/ettek.
    Kitartas!! es sok erot a kicsiknek, meg neke;-D

    VálaszTörlés
  3. Ó jaj, először is jobbulást!

    A gyermekek egyszerűen szeretik a kólát, mert izgalmas.

    Érdekes, hogy nekem is a terhesség az az időszak, amikor minden józan ész ellenére, literszámra dönteném magamba ezt az itókát. Valahogy olyankor annyira jól tud esni. Fene se érti.

    VálaszTörlés
  4. Kívánom, hogy gyógyuljanak meg gyorsan a betegecskék, hogy kicsit fellélgezhessen anyukájuk. Nálunk hasmenés-hányás esetén aloe vera a megoldás. Szívesen beveszik a fiúk, nincs rossz íze és egészséges. Ja és nem lehet túladagolni, a rászokás pedig veszélytelen.

    VálaszTörlés
  5. Csak pislogok, mert erről a kóla-terápiáról :) most hallok/olvasok először. Nálunk még nem nagyon ittak, elég, hogy az anyjuk szinte függő mind3 terhesség alatt (tudhat ez a kóla valamit), viszont annál érdekesebb nekik. A gumicukorról ezt már nem mondhatom el, nagyon szeretik, néha szoktunk is venni (csakis medvéset). A ropi nem túl érdekes, nyilván azért, mert nem tilos.

    Mielőbbi jobbulást!!

    VálaszTörlés
  6. Szia, Anyahajó :)
    Megint idekeveredtem hozzád... És le is ragadok itt mindig. :D
    Hja, igen, a hasmenéses vírus... most jöttünk mi ki a kórházból, igen, ez a vírus az adenovírus, nagyon tarol most (kinél gyengébben, kinél jobban - nálunk éppen jobban, kellett infúzió). A kóla viszont eredetileg gyógyszer volt... :) , persze, hogy hat. Két kiskanál adagban tényleg gyógyszer.
    A ropi meg sós, azért is jó.
    Jobbulást Nektek!
    Ui: A kórházban banánt javasoltak, a káliumszint miatt.

    VálaszTörlés
  7. Kifelejtettem:
    Igen, az aloe vera tényleg csodaszer, nekünk is segített.

    VálaszTörlés
  8. Kicsoda: szerencse vagy nem, mindenesetre K. egész jövő héten itthon marad orvosi utaításra, úgyhogy majnem két hét alatt csak elmúlik teljesen. Ő amúgy is csak kevés tejet kap a bölcsiben szerencsére, külön kértem a nyári allergiája miatt.

    Mynona: Igen, nekünk is mondta a doki, hogy teljesen sablonos betegség :) A banán sajna hiába jó, nem maradt benne.

    A gumicukor amúgy a nagy nedvességtartalom miatt, a ropi meg a só vízmegkötő képessége miatt jön képbe, a kóláról gőzöm nincs - talán cukor miatt? Na mindegy, nem fogjuk rendszerré tenni egyiket sem. Mondjuk a ropi előfordul éppen, de nem étkezés helyett, mint most.

    VálaszTörlés
  9. A kólát én is az idén hallottam, de én torokfájásra, mert megöli az összes bacit (és állítólag először amúgy is valami gyógyszergyártószerűség készítette - vagy csak akarták? de népszerű lett és bolti cuccá alakult...ez nem biztos, de ezt is hallottam). Szóval fájt a torkom, bepánikoltam és vettem egy üveggel (magam nem rajongok érte) és elmúlt....! remélem, azóta már egészségesek vagytok!

    VálaszTörlés
  10. Jobbulást nektek! Átérzem a helyzetet, nálunk épp most van vége... A kólát mi is használjuk ilyenkor, kikeverve, hogy ne izgassa az egyébként is gyenge pocakot, kanalanként, lehűtve adom a tea és a víz mellé, tehát nem csak magában. Több orvos is ajánlotta és tényleg működik.
    Vettem ionpótlót is, de olyan borzalmas z íze, hogy nem hajlandóak meginni a gyerekek (megértem...). Nekem egyébként a gyógyszerész barátnőm még a kubut ajánlotta ilyen hasmenős/hányós vírus idején. A gumicukorról még nem hallottam, hogy ilyenkor érdemes, de azt hiszem az ellen nem lenne tiltakozás, sajnos azt családilag szeretjük...Ja és nálunk kb másfél napig tartott. Remélem azóta már ti is jobban vagytok! Jobbulást!

    VálaszTörlés
  11. Van egy barátnőm, ő esküszik rá, hogy a kóla a legjobb sütőtisztító, a legmakacsabb szennyeződéseket is lemarja. Még nem próbáltam, de hiszek neki :D

    VálaszTörlés
  12. mikor szules felkeszitesre jartam a szuleszno meselte, hogy a rendorok a baleseteknel kola koncentratummal otik le az utat, mert az eltunteti a trutyit;-)

    VálaszTörlés
  13. kububol a repas, a hippnek van receptre feliros gyogyszertari verzioja, ami repale rizsnyakkal, szoval a kubut nem veletlenul mondjak, csak tenyleg vigyazni kell, h a sima repas-almas, semmi egyeb, a kola meg mukodik, reszben a koffein+cukor miatt, es aki utazott kulfoldre sokat, az tudja, ha mashoz nem jut vmi tavoli orszagban, ezzel tul lehet elni

    VálaszTörlés