2015. február 10., kedd

Mi köze a dramaturgiának a freeform horgoláshoz?

A PIF játék (Pay it forward) - amellett, hogy igen jó dolog adni és kapni egyaránt - még ezért is jó, mert az idő szorítása is kulcsszerepet kap benne. Aki picit is ért a dramaturgiához, az tudja, mennyire fontos ez. Az unalomnak esélye sincs, amikor már azt hinné az ember, hogy előre tudja, mi fog történni, akkor egyszer csak bedobja a szerző az idő szorítása feliratú időzített bombát, és hirtelen belehúznak az események, szereplők igazi arcukat mutatják meg, és effélék.
A PIF-ben 3 hónapos határidő áll a rendelkezésünkre, hogy elkészítsük a megígért ajándékot, és - csak hogy izgalmasabb legyen - ha valaki késik, akkor a késés időtartamával rövidül a következő fordulóban a rendelkezésre álló idő. Ha tehát valaki 3 hónap és 10 nap alatt készült el, akkor a következő játékban 2 hónap és 20 nap alatt kell ajándékot készítenie.
Nálam a külföldi postázás plusz tényező, egyrészt több időt kell rászámolni, ha Bécsből küldöm a pakkot, másrészt dupla a para is, mert bár mindig ajánlva adok fel mindent, de ha két ország van bevonva a mókába, akkor mindig fennáll a veszélye, hogy csomagelkallódás esetén egymásra fognak mutogatni. Mondjuk jelen esetben ez nemcsak kellemetlen lett volna, hanem egyenesen végzetes, hiszen freeform horgolt cuccot nem lehet csak úgy pótolni, újra megcsinálni. Tehát jobbnak láttam összekötni a magyarországi telelést a stóla postázásával, habár így egy héttel kevesebb időm volt. Persze ez a sztori valószínű mindenki másnak rajtam kívül érdektelen, így jöjjenek inkább a képek, nem ragozom tovább.



Ami a legutolsó képről lemaradt, az elég jól látható az első képen elől: a kagylós-csíkos szakasz és a sárga virág. Olyan volt ez a stóla, mint a Luca széke. Bármennyire szeretem a freeformot, olyan nehezen szánom el magam, hogy a rengeteg lehetőség közül egy felé elköteleződjem, pedig minden jó ötlet nem valósulhat meg ebben az esetben sem. Szóval amikor ódákat zengek a szorító időről, akkor erre is gondolok. Talán nem véletlen, hogy eddig egy freeform holmit sem készítettem magamnak - akkor nem lenne határidő, barátnő, aki kérdezgeti, hogy mi van már a sáljával vagy beígért blogjáték, ahol freeform holmit ígértem ajándéknak.

Apropó, ajándék, apropó blogjáték. Már megint kihúzott a random.org egy játékban, így Színreszín Florentine-től nyertem egy csodás naplót sk borítással és ehhez passzoló pénztárcát. A Florentine blogját mindenféle nyereményjáték nélkül is kész főnyeremény olvasni, ő az, aki nemcsak nézegeti a blogokat meg a Pinterestet, hanem rendszeresen ki is próbál mindenféle recepteket és egyéb ötleteket, mellesleg pedig olyan hatalmas édeskömény nő a kertjében, hogy olyat kereskedelmi forgalomban még sosem láttam. Na de ha még ilyen csodaszép ajándékokat is kapok, akkor különösen boldog vagyok! Egyébként kicsi a blogos világ, ő is nyert már nálam blogjátékban.

Ja, hogy még mindig nem mondtam azt, ami miatt az egész témát elkezdtem? Szóval örömömben kitaláltam, hogy hamarosan nálam is lesz blogjáték nyereményekkel. Még nem tudom, hogy egyszerre több nyeremény vagy egymás után mindig egy - de rengeteg ötletem van, többek között egy újabb freeform darab is. És mivel készítek leírást is hozzá, ezért az is elkészíthet egy hasonlót magának, aki véletlen épp nem nyerte meg. Hogy az idő szorítása tényezőt se felejtsük el, legyen mondjuk a határidő a blogolásom 9. évfordulója, április. Remélem, velem játszotok majd!

A stóla egyébként Drops Safran fonalból készült, napsárga, narancs, fukszia és lila színekből - ha valakit a száraz tények érdekelnek :)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz a stola!
    Gratulálok a nyeremény edhez itt is! :)
    Játékot pedig ki nem hagynám. Majd erősen figyelek. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz a stola!
    Gratulálok a nyeremény edhez itt is! :)
    Játékot pedig ki nem hagynám. Majd erősen figyelek. :)

    VálaszTörlés
  3. hat, akkor dramaturgia:-) bocs, de meglattam a hajad, es rajottem, hogy nekem ilyen volt evekig, es hogy mennyire szerettem. (most kb. 20 cm-vel hosszabb) es ugyan noveszteni szeretnem, de nem olyan szep, mint kellene lenni, szoval levagatom a heten!
    aztan meg az is lehet, hogy eloveszek 3 olyan szint, amit SOHA eszembe nem jutna es horgolok valami freeformot.
    nem tudom, hogy a szep a legjobb szo-e a salra, de hogy nagyon utos az nem kerdes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Frissen vágott nekem is. Mindig növeszteni próbálom, de egyszerűen nem esetem :)

      Törlés
  4. Szuper! Es a szine! Wow! Es klassz, hogy lesz jatek :)))

    VálaszTörlés
  5. Ez a sztroi rajtad kivül pl. még nekem is érdekes volt, ugyhogy csak hajra :) Jatékban szivesen részt vennék én is, hatha... Es a stola nagyon ütös, ezt mar elmondtam mashol is :)

    VálaszTörlés
  6. Mesés darab lett, megvidámítja az embert, ha csak ránéz!

    VálaszTörlés