2013. június 17., hétfő

A fonalaskosár titkai


Itt volt már az ideje, hogy átnézzem a fonalaskosaram - ami nevével ellentétben nem fonaltárolásra való, hanem félholt horgolások és kötések temetője. Itt van például ez a kékség. Malabrigo Lace, finom, színe tökéletes, mégis. A Citronhoz vettem, de be kellett látnom, hogy ehhez a vékonysághoz kötésben még nem nőttem föl, így kerestem hozzá horgolós projektet. Pont erre a fajtára van szükség az Ephesus Cowl-hoz (Kristin Omdahl mintája), tehát belevágtam. Az egy dolog, hogy ízületgyilkos ez a sok virágocska ilyen vékony fonalból. De valahogy nem tetszett az sem, ami lett belőle. Hideg időre túl semmiség, meleg időre túl gyapjús-télies. Súlyra pehelykönnyű, mégse nyári darab. Nem éreztem, hogy a technikai érdekességen kívül érdemes lenne tovább kínoznom magam ezzel a modellel. A lebontásnak ez a fonal is makacsul ellenáll, nagy kínszenvedéssel sikerült valamennyit még megmentenem a fonalból, de egy ponton túl nem ment. Most azon gondolkozom, hogy valami pólót fel lehetne-e dobni egy horgolt szegéllyel vagy valami más módon hasznosítható-e. A gombóc többi része pedig egyelőre keresi élete értelmét.

Ez a kezdődő SBS nem a fonalaskosár, hanem a bőrönd alján volt: Berlinben vettem a fonalat, amikor a magammal vitt projektet kivégeztem és amúgy is rossz napom volt. Akkor meg már inkább fonalat venni, mint csokit, nem igaz? Katia Darling - erről a fajtáról már sokat hallottam, de most láttam először és a színválaszték tényleg nagyon kedvemre való. Összetétele kb. fele-fele gyapjú és műszál. Ilyet még sosem használtam kendőhöz, úgyhogy kíváncsian várom, mennyire tolerálja a bőröm.

És hogy mi minden volt még a fonalaskosár alján? Legyen elég annyi, hogy rémes volt a szembesülés. Még gondolkozom a zombik sorsán. És ti mivel kötitek le magatokat mostanában?

4 megjegyzés:

  1. Szia jelenleg téged olvaslak:) gondolkodom hogy a sok kis maradékból mennyi kis sapit és kis cipőt köthetnék a babáknak csak sajna jelenleg kifogásokat keresek bár már rájöttem hogy a folyamatos időváltozások miatti izületi fájdalmaim okozták ezt a kifogás keresést.
    Viszont arra jó volt hogy csodáltam mások munkáit igy egy csonmó lehetőség jutott eszembe pl kisvirág bojt helyett a sapka tetejére stb.
    Aztán most én is össze vissza keresem a maradékokat mert sok kis maradékból csodálatos egyedi fonalakat lehet sodorni .Magam is meglepődtem.

    VálaszTörlés
  2. szép lesz a kendőd, nálam is lapul néhány Katia Darling a szekrényben ;)

    VálaszTörlés
  3. @csillagszem: igen, a fonás annyira izgalmas!
    Timici: és van már terved velük?

    VálaszTörlés
  4. Tervem mindig van csak a vegkifejlet varat sokat magara :/
    kendot szeretnek beloluk :)

    VálaszTörlés