2013. február 27., szerda

Schoppelwolle, Zauberball - az aktuális kedvencem


A Zauberball fonalakat mióta megláttam, nagyon szeretem. És ahogy telik az idő - ellentétben más kapcsolatokkal - az a vonzalom csak fokozódik. Új és új színek, árnyalatok, fonási módok gondoskodnak arról, hogy minden egyes fonalboltos látogatásomkor találjak még egy olyan fajtát, amit korábban nem ismertem. Mondjuk nem minden alkalommal hagyom magam elcsábítani - ezt azért vegyük be a protokollba.
Egy régi sálprojektből maradt valamennyi narancs-lila-vörös fonalam és unalmamban elkezdtem ötszöget horgolni belőle különösebb cél nélkül. Mivel ezeket a színeket csak horgolni szeretem, viselni nem, lakberendezési tárgyban kezdtem el gondolkozni. Most szép lassan növesztem - azóta már új gombolyagot kellett kezdenem - s majd meglátjuk, mekkora lesz. 2 és feles tűvel, mert mazochista vagyok. Ez a relax-horgolásom. Ha semmi máshoz nincs agyam, vagy filmet nézek, csinálok hozzá egy-két kört.

Ez egy olyan hét, amikor két SBS-t mutatok, igaz, már kicsit régebben készült el. A Blaukraut bleibt Blaukraut nevű árnyalatot választottam egy kolléganőm kendőjéhez, ezek a kedvenc színei. Köszönetképp horgoltam, ő látja el ugyanis a gyerekeket nagy mennyiségben német nyelvű gyerekkönyvekkel.

Blokkolás közben jócskán nőtt a kész darab, ami a kendőnek jót tett, a lelki világomnak azonban rosszat. Elkezdtem ugyanis még decemberben a kórházban egy végeláthatatlan kardigánprojektet ebből a fonalból. A kész kardigán képén látszik, hogy nincs blokkolva, sőt, víz se érte. Ez azt jelenti, hogy ha a minta szerint horgolom, akkor csak addig lesz jó a méret, amíg először víz nem éri. Oké, hogy gyapjút nem mosunk gyakran, sőt, igazából csak párában szellőztetünk, de mindig történhetnek balesetek, ami miatt mégis mosni kell. A kardigán sorsa így egyértelmű: ami eddig elkészült belőle, azt bontani kell. Félek, hogy átszámolgatni az egész mintát nem tudnám, úgyhogy most fájdalmas búcsút veszek ettől a tervtől. Na de marad a kérdés: mit kezdek 50 deka, azaz rémsok Zauberball fonallal? Ötleteket hálásan fogadok "Balukraut bleibt Blaukraut" jelszó alatt.

3 megjegyzés:

  1. En is nagyon szeretem ezeket a fonalakat,ha gondolod egyet be tudok fogadni :).
    Egyeb otlet vmi anya-lanya szett? Sbs sapival vagy fejpanttal...netan ujjatlan kesztyu...esetleg szoknya a kislanyodnak...mondjuk olyan atlapolos fajta,ahol nem kell meretezni nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Én is sapi-sál-kesztű szettben gondolkodtam.Esetleg kötött szoknya a lányodnak? Ha kinyúlik max a lányoddal nő:)

    VálaszTörlés
  3. Igen, egy SBS szinte biztos lesz belőle. Sapkára sajnos túl vékony. Szoknyát még sosem kötöttem, de mondjuk ez nem akadály. Most még egy körkardigánt találtam, ami esetleg működhet, de erősen függ a horgoláspróba sikerétől - majd jelentkezem a fejleményekkel.

    VálaszTörlés