2012. november 20., kedd

Mire jó még a fonal?

A gyerekek lefeküdtek, anya/ apa meg végre elkezdené élvezni a nyugalmat. Teát főz/ tölt egy pohár bort magának és a bögrével/ pohárral kezében elindul a kanapé felé. A második lépés után felüvölt, leejti a csészét/  kiönti a bort - egy mini legokockába lépett ugyanis. Megvan az életérzés? 

Amikor elegem lett a hasonló kellemetlen meglepetésekből, előszedtem egy gombolyag fonalat és egy kevés dekortapaszt és kijelöltem a padlón egy kb. másfél négyzetméteres területet, amelyen belül lehetnek különálló legodarabkák. Hihetetlen, de igaz: a fonalat ugyan szükség szerint átragasztották a gyerekek, de a kijelölt területen kívül soha nem került lego. És amikor a dekortapasz már nem ragadt jól, cserét kértek, hogy egyértelműsítsék a helyzetet. 

A hétvégén vendégeink voltak, összeszedtem a legot és felszámoltam a fonalkarámot is. Ma reggelre a hosszúszőrű szőnyeg tele volt alattomosan éles és láthatatlan legoval. Összeszedtem és dobozba raktam, majd végignéztem, ahogy K. 10 perc múlva kiönti ugyanoda. Nem épített, csak kiöntötte. A kiöntés már maga a játék. Aztán megint beleléptem egy minikockába, megint a legrosszabb pillanatban. Azt hiszem, holnap újra előveszem a gombolyagot. Még szerencse, hogy fonalból nálunk sosincs hiány.

14 megjegyzés:

  1. én már koboztam el legot 1 hétre szétszórás okán :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, azt azért nem merném. Olyan lenne kb, mintha tőlem elkoboznák egy hétre a horgolótűimet. És ha ő beleőrül, attól nekem se lesznek könnyebbek a napjaim. Meg amúgy rendes gyerek a Kristóf, ha van határ, akkor belül marad, én bajom, hogy felszedtem a fonalcsíkot :)

      Törlés
  2. Akkor ezt most képzeld egy 8 éves fiú és 11 éves kiskamasz lánnyal és kb 60 l legoval. Péntek délutántól vasárnap estig a nappali harctéri övetzetnek van nyilvánítva. Aztán vasárnap este sűrű bosszankodások közepette előkerülenek a dobozok és zacskók, mert van úgy, hogy színenként külön válogatva rakják-rakom el! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, 60 liter legot nagy örömmel képzelek el! A szín szerinti válogatást már kevésbé :)

      Törlés
  3. Ez egy eszméletlenül jó ötlet :-) Amint nem szőnyegünk lesz, tuti kipróbálom, mert már jártam indiántáncot én is elégszer...

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó ötlet. Gyereknevelés (határok betartása) és még rendrakós haszna is van. Kar, hogy hétvégén felszedted, engem nem zavart volna :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak tudod elképzeltem három babát, amint földön csúszkálnak és bekapják a legókat. Végül aztán nem nagyon csúszkáltak földön, de ezt nem lehetett előre tudni. :)

      Törlés
  5. Anyósom találmánya egy hatalmas kör alakú anyag, aminek a szélén körbe van fűzve egy erős kötél. Ha a kötelet meghúzom, akkor van egy zsák legòm, ha kinyitom, akkor egy játszószőnyeg a legózáshoz. Az elővétel és az elpakolás is egy perc. 8 éve naponta használjuk.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Bocsánat, fogalmam sincs, hogy miért lett ebből a megjegyzésből három. (remélem, hogy ebből már nem lesz.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha megbolondul a blogger. Megpróbálom letörölni :) Amúgy a körszőnyeg tényleg jó ötlet. Valahol olvastam már róla, csak amilyen lusta vagyok, sosem készítettem el.

      Törlés
  9. Én anno sima nagy fürdőlepedőt adtam a nagyfiamnak, arra szórta a legot, onnan aztán a törcsi sarkait megfogva pofon egyszerű volt visszaönteni a hatalmas Trofast dobozba :)
    Most hogy már a középső is birtokol legot, egyre nagyobb a kupac és a káosz, mivel minipasi még kicsi a nappaliban nem legozhatnak, marad a szobájuk ahol nem igen raknak rendet hétvégén :S így alakult, hogy mikor szombat este becsempésztem az adventi meglepit ráléptem egy klónra :( sajnos másnap kiderült, hogy eltört a keze :( persze van belőle másik, de azért sajnáltam és hát nagyon fájt is, mikor ráléptem...nem könnyű angyalkát játszani titokban :)

    VálaszTörlés