2011. szeptember 25., vasárnap

Végtelen

Egy végtelen projekttel jelentkezem. Egyrészt azért végtelen, mert reményeim szerint egy elől csavart wrap lesz belőle, amolyan Möbius-stóla féle, csak sima kötéssel. És ez a másik oka, hogy miért végtelen: bámulatos, hogy 8-as tűvel is mennyire lassan haladok a kötéssel.
A fonalat egyébként kábé egy éve Ahamától kaptam ajándékba, Rigato - puha, vastag, csodás őszi színek a feketészöldtől a majdnem sárgáig. Egy 40 centi széles sávot kötök teljesen simán, minta nélkül. Ha pedig elérem a megfelelő hosszúságot (ó, csak legyen elég a fonal!), akkor egy mohair csipkeszegélyt tervezek rá - persze ezt már horgolással. Ha nem jön ki a megfelelő hosszúság, akkor kénytelen leszek freeform horgolással kiegészíteni, viszont úgy talán a csavarintás túl sok lenne. Majd meglátjuk, egyelőre csak kötök rendületlenül, csak elfogy valamikor a fonal. Hogy a kötés mennyire fonaltakarékos egy hobbi, hihetetlen!

6 megjegyzés:

  1. Van még belőle, úgyhogy ha nem sikerült elég gyorsan kötni (idő előtt elfogy a fonal) szólj! Horgolttal kombinálva izgalmas lesz.)

    VálaszTörlés
  2. Szépek a színei. Az biztos, hogy a kötés sokkal takarékosabb mint a horgolás.

    VálaszTörlés
  3. Olyan szépek a színei! Izgalmas :) Én kicsit drukkolok, hogy freeformmal kelljen kiegészítened ;))))) Bocs!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, Ahama :) Azt hiszem, a sors kezére bízom, hogy freeform vagy csipkeszegély. És pillanatnyilag még ingadozom, hogy melyik verziónak drukkoljak :)

    VálaszTörlés
  5. Kész van? Muti egyben :)nagyon kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  6. Hétvégén fogok tudni világosban fényképezni, akkor mutatom!

    VálaszTörlés