2010. december 14., kedd

Filz it - az új szenvedély

Sosem volt még kandallóm, és gyanítom, a következő néhány évben nem is lesz. Így aztán addig is sok pirosas-narancsos színnel veszem körül magunkat a nappaliban. Meg mindenhol máshol is. Most például ezt a nagyonnarancsos fonalat vettem elő.Ez az új szenvedélyem, a "filz it". Az ember horgol egy óriási akármit, aztán berakja a mosógépbe 60 fokra, nagyon vigyáz, hogy csak hasonló színű törülközők kerüljenek mellé, és egy óra múlva kivesz a gépből az eredeti óriási darab helyett egy feleakkorát jól összefilcesedve, vastagon, strapabírón. Készült így már kaspó és tervezek még más dolgokat is - ez azonban egyelőre titok, karácsonyi. Kicsit olyan érzés, mintha varázsolna az ember, pedig természeti törvény, semmi más, csak a meglepetés-effekt teszi varázslatossá.

8 megjegyzés:

 1. Jóóó, csak vigyázz, mert szenvedéllyé válhat (ez is:o) Én most picit leálltam a nemezeléssel, egyéb teendők miatt, de majd folytatom, és köszi a kaspós ötletet! Olyan izgalmas, amikor várjuk a végeredményt, pl. a méretet:o)

  VálaszTörlés
 2. ez nagyon izgi! szép a fonal! :)
  ...amúgy a lentebb levő sapié is...
  ..és Do is nagyon tündér a kis kacagányában! :)
  Kellemes Ünnepeket Nektek!

  VálaszTörlés
 3. egyszer bedobtam a mosógépbe a lányomnak kötött (manos del uruguay) ruhácskát, mert gondoltam, csak szebb lesz. blokkolni nem volt kedvem.
  40 fokon is szép masszív filc lett belőle :S
  :D

  VálaszTörlés
 4. maze :( O, ez tobb, mint bosszanto!
  Egyebkent a filcesitessel az elso "tapasztalatom" az volt, amikor egy tiszta gyapju sapkat mosott ki gepben a ferjem. Gondolta, rafer, koszos mar. Azota kasponak hasznaljuk :D

  none: a figyelmeztetessel sajna elkestel, mar fuggo vagyok :D

  kwandera: koszi, neked is boldog karacsonyt :D

  VálaszTörlés
 5. Én is most szeretnék mosni gyapjút. nagyon kíváncsi vagyok mit készítesz. Meg arra is, hogy hogyan lehet pontos méretet számítani.

  VálaszTörlés
 6. A méretszámításra én is :) Egyelőre azt csinálom, hogy felírom minek mi volt az eredeti mérete és mekkora lett, talán a 10. próbálkozásra már leszűrök vmi törvényszerűséget. De amúgy szerintem ebből olyan dolgokat jó készíteni, ahol nem annyira fontos a pontos méret.

  VálaszTörlés
 7. Ugye? :D Örülök, hogy tetszett, izgultam!

  VálaszTörlés