2015. július 12., vasárnap

Mentsünk pólót!

Egy lyuk a pólón, amit a gyermek a kertben való ökörködés közben szerzett meg, természetesen nem nagy tragédia és évente többször előfordul. Na miért mindig a kedvenc pólóval? - teszi fel természetesen sírva a kérdést.
Legutóbb, amikor Berlinben jártam, hoztam Donak egy Ampelmannos pólót. (Ezek a figurák vannak a zebráknál a lámpán, van fiú és lány verziója.) Mivel 134-es méret nem volt, előrelátóan 140-est választottam. Nagyon örült, de csak néhányszor volt volt még rajta a póló, amikor a kis baleset megtörtént. És ebben a pillanatban nagyon örültem, hogy volt az a pár centi játéktér, ami a 134-es és a 140-es méret között van.
Levágtam a lyukkal egy vonalban a póló alsó 5 centijét, és egyszerű cikkcakköltéssel körbevarrtam háromszor a szegélyt. Teljesen magától fodrozódott meg ilyenre, mivel a jersey erősen nyúlik. Csak arra kellett figyelni közben, hogy egyenletesen továbbítódjon az anyag. Így a kedvenc pólót megmentettük, és ha jövőre nem is lesz már jó, de legalább idén hordhatja.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett! :) Nekem is van egy doboz tele darabolásra majd szőnyegszövésre ítélt (főleg) pólókkal, lehet újra át kellene néznem, hátha meg lehet ily módon menteni valamelyiket.
    Eszembe jutott, csak egy ötlet jövőre, én magát a kislány figurát átapplikálnám egy másik pólóra vagy táskára...bármire. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is jó ötlet - na majd meglátjuk, mit kíván a Leány. Neked sikeres pólómentést! :)

      Törlés