2015. április 22., szerda

WIPszerda: újabb Roselette top

A legutóbbi poszt óta eltelt két hétben alig sikerült fonal közelébe jutnom - nem is értem, hogy őriztem meg még a józan eszem. 5 napig Berlinben voltam, és nem volt könnyű kitalálni, milyen projektet vigyek magammal. Legyen horgolás, mert a kötőtűt esetleg elveszik a biztonsági ellenőrzésen - akkor a Color Affection máris kiesett. Legyen könnyű és férjen el kis helyen, mert amúgy is tele van a kézipoggyászom  - ezzel elbúcsúztam a horgolt cakkos takarótól. Legyen egyszerű, mert sok a figyelemelterelő tényező a reptéren - ezzel a Doris Chan kardigán is diszkvalifikálta magát. Mi maradt tulajdonképpen? A rengeteg félkész projekt közül egy sem bizonyult megfelelőnek, úgyhogy indulás előtti este gyorsan elkezdtem egy Roselette topot. Drops Cotton Merinot választottam hozzá és 4-es tűt, meg a 10 éveseknek szóló leírást. Kicsit izgultam, hogy ez a méret megfelelő lesz-e a vékonydongájú Nagylánynak, de a mostani próba alapján minden rendben lesz. 
Némi változtatás az eredeti mintához képest: jópár sorral tovább horgoltam a pálcákat és így később kezdtem a csipkét. Így ha esetleg póló nélkül hordja az ember, akkor se lesz átlátszó a kritikus helyeken. A kagylómintát is picit bonyolítottam, és majd ahogy egyre lejjebb érünk, egyre szélesebb lesz egy-egy legyező: az elején 2 erhp-lsz-2 erhp volt, aztán 2 erhp-2 lsz-2 erhp, majd később még 3 erhp - 2 lsz - 3 erhp, stb. jön.
A fonalfelhasználás eddig: a piros rész majdnem két teljes gombolyagot evett meg, feltételezem, hogy kb ugyanennyi kell majd a csipkés szakaszhoz is.

6 megjegyzés:

  1. Megint nagyon klasszak a választott színeid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Ez a lazac-piros az egyik kedvenc kombinációm.

      Törlés
  2. Jó lesz! Ezek szerint a hogolótűt fel lehet vinni a gépre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez fa horgolótű, csak az alsó vége fém (lehetne csatlakoztatni tuniszi meghosszabbításhoz), így ezt nem szúrta ki az átvilágítás.

      Törlés
    2. Cseles. Akkor fa kötőtűt megpróbálok felvinni legközelebb:)

      Törlés
  3. Szuper színek. Nem is tudtam, hogy Do szereti az ilyen csajos színeket. :)

    VálaszTörlés