2014. október 27., hétfő

Malabrigo Lace kendő

Szó szerint vettem Annás kicsi kendőjének nevét és valóban kicsi kendőt horgoltam, gyerekméretűt. A mini gombócka Malabrigo Lace minimum 3 éve várt már jobb sorsára nálam, és csak nem tudtam megtalálni a megfelelő projektet hozzá. Ez a fonal olyan kedvelt kötős körökben, hogy már-már ufónak érzem magam, amiért nekem egyszerűen nem sikerült megszeretnem. Túl könnyű, túlontúl kicsúszik a kezem közül - csak átvitt értelemben, mert amúgy szerintem kifejezetten szöszölős - túlontúl súlytalan, ami belőle készül, mintha nem is lenne rajtam. A színe viszont telitalálat.
A Kicsi kendő mintáját követtem nagyjából, kivéve ott, ahol elrontottam. Így nem lett teljesen háromszög alakú, de Do annyira lelkes tőle így is, hogy most akkor emiatt nem megyek falnak és nem is bontom vissza. Horgoltam, amíg idegem volt hozzá, aztán abbahagytam, az a kevés, ami még maradt, megy a pöttyös takaróba. Én meg felírtam magamnak kéménybe korommal, hogy lace fonal soha többet, nem vagyok én tavitündér, se nem szitakötő, nálam a fonal minimum a 3-as tűnél kezdődik, ami azalatt van, az cérna.

4 megjegyzés:

  1. Ó, én nagyon megértelek, egyszer kötöttem ezzel a fonallal egy Citront, de nem szerettem meg, annál jobban a testvérét, a Silkpacát! Ettől függetlenül a kendő csinos lett!

    VálaszTörlés
  2. Jó kis kendőt horgoltál! A lényeg, hogy Donak tetszik.
    Én is készítettem Vikinek egyet, de azt RH Baby fonalból, az nem ennyire vékony. De nálam is kallódott egy kis Uruguayból behozott lace vastagságú fonal, abból is meghorgoltam. 3-as tűvel. Még nincs fent a blogban, mert blokkolni kéne. Taán majd most, az őszi szünetben.

    VálaszTörlés
  3. Ügyes vagy, jó kendőcske lett ez nagyon!! Teljesen egyet értek, nekem is 3-as tű a minimum. :) Én most fogom kipróbálni ezt a fonalat, mástól is hallottam már hasonló véleményt róla...

    VálaszTörlés
  4. A kendőről és a fonalról már szóltak előttem. Én inkább ennek a posztnak a stílusára térnék ki. Iszonyat jó lett és az utolsó mondat csak hab a tortán :-) Nagyon jót nevettem. Köszönöm :D

    VálaszTörlés