2014. szeptember 26., péntek

Aszimmetrikus kendő

 Még nyáron ajánlottam egy könyvet, amiből azóta elkészült az első aszimmetrikus, átlósan horgolt kendő. Nem egy boszorkányság az alapötlet, meg merem kockáztatni, hogy egy kis gondolkozással és időráfordítással bármilyen horgolás alapmintát át lehet alakítani ilyen sállá. Épp az egyszerűsége miatt alkalmas arra, hogy a fonal különlegességét állítsa a középpontba. Az én választásom most egy Zauberball Crazy fonalra esett, majdnem teljesen felhasználtam a 420 métert, s ez egy kozepes méretű kendőre lett elég. Formája miatt szerintem leginkább sálként használható, mert a csücsök nem középre esik.

Erről jut eszembe: van még egy adag Zauberballom a szekrényben. Nektek mi a kedvenc mintátok, amihez jól érvényesülne ez a fonal?

2 megjegyzés:

  1. Hűha, ez nagyon jól mutat ebből a fonalból, klasszul összehoztad! Jó kis őszi alapdarab lesz. Az ilyen színátmenes fonalak mestere az én szememben a http://swetrydoroty.blogspot.hu/ blog gazdája, bár ő inkább köt, de az egyszerű szabású, mégis mesés holmijait talán nem olyan nehéz lefordítani horgolásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nagyon szép a swetrydoroty-blog tényleg, vissza-visszatérek legeltetni a szemem.

      Törlés