2014. április 5., szombat

Barack csoda

Tavaly vettem egy igazán különleges ruhát. Tőlem szokatlan módon csak úgy tobzódik a színekben, barackszín, narancssárga, padlizsánlila és fukszia, és bár a fukszia nem az én színem, azért ahol a ruhán van, ott még nem is sápaszt. Jó a fazon, minden tökéletes, csak éppen az esemény, amin fel szerettem volna venni, az első olyan nap volt áprilisban, amikor picit kisütött a nap. Előtte héten még esett a hó, szóval bármennyire szerettem volna felvenni ezt a minden szempontból tökéletes ruhát, végül az időjárásra való tekintettel mást választottam. Persze ha már meglett volna ez a most készült nagykendő, akkor talán még nem is fáztam volna az ujjatlan ruhában. Késő bánat, ráadásul azóta két ruhaméretet fogytam, szóval még csak össze se tudom hozni a kendőt meg a ruhát, pedig nagyon is egymásnak lettek teremtve. Egyelőre gondolkozom, hogy szabóhoz vigyem vagy kezdjek el sütit zabálni. A lényeg - ilyen lett az új kendőm:



Mindenféle háttérinformációt már megírtam és linkeltem itt. Ami még fontos: 125 gramm zoknifonalat használtam a 35 sor+szegély változathoz és bár akkor is érdemes nekikezdeni, ha csak 100 grammos gombóc áll rendelkezésünkre, azért nekem most nagyon jól esett, hogy kivételesen egész hátat takaró kendőm lett. Teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel és egész biztos, hogy meghorgolom még ezt a mintát.

6 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon szép lett, (itt is) gyönyörű a színe! Egészen finom, kötött hatású ez a csipkeminta ebből a vékony fonalból. A ruhára igazán kíváncsi volnék ezek után... :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miutan alakra igazittattam, mutatom majd kendostul. Vallfan megse olyan csini. Igyekeznem kell, mert a szoknyaja eleg spec szabasu, jovore nem biztos, hogy meg divatos.

      Törlés
  2. Én is nagyon kíváncsi lettem az új ruhádra. :) Ez a kendő ismét nagyon szép lett, a szabás és a szín nagyon jó együtt

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon csini lett! A színe(i) is kedvemre való(k)!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm nektek :) Ma kezdek egy ugyanilyet turkizbol, en is nagyon megszerettem minden szempontbol.
    @Macs: tenyleg nem mutattam meg? Na majd ha legkozelebb jottok!

    VálaszTörlés