2013. június 25., kedd

Szülinapi torta, szülinapi fonal


Az úgy volt, hogy először sütni akartam a tortát, valami jó kis joghurtos-gyümölcsöset, aztán energiaszintemre való tekintettel készen venni, aztán a gyerekek nagy örömére mégis az sk mellett döntöttem, viszont könnyített műfajban. (Igazából csak azért, mert a pékhez elmenni sem volt már erőm, ahhoz meg végképp nem, hogy egyedül maradjak a gyerekekkel, amíg Apahajó tortáért megy.) Így kikevertem egy villámgyors palacsintatésztát, sütöttem hat vastagabb palacsintát, az alsó ötöt megkentem bőven Rote Grützével, ami tkp olyan, mintha erdeigyümölcsös zselés lekvár lenne, csak egyben vannak a gyümölcsök. A felső palacsintára vajjal elkevert sokszázalékos olvasztott csokit csorgattam. Aztán már csak a gyertyákat kellett beszúrogatni, szigorúan szimbolikus számút, az első és második számjegy összegének megfelelőt, lehet találgatni, hogy 18, 72 vagy 54 vagyok-e, vagy netán ezek közül egyik sem. Hétköznapi szülinapra ennyi telt tőlem: meglepetés magamnak.

Az ajándékom persze igazi meglepetés volt, és tényleg az, mert ki gondolta volna, hogy valaki, akit nem hoznak lázba a fonalak, elmegy és keresgél olyat, ami szerinte tetszene nekem. Lana Grossa Linea Pura Organico Print - ez egyilyen arisztokrata fonal, azért van ennyi neve. S ha már arisztokrata, akkor valami soselátottat kellett elkezdenem belőle, egy leejtett szemes kötött nyári sálat. Azt mondtam már, hogy eddig még sosem kötöttem leejtett szemeket? Mármint szándékosan leejtetteket. És mondhatom, halad olyan gyorsan, mint  horgolás, úgyhogy még az is lehet, hogy ez lesz a kedvenc kötéstechnikám. A minta pedig itt található a Ravon Sol Degrade Dropped-Stich Infinity Scarf néven. 
(ha már az arisztokrata hosszúságú neveknél tartunk) Egyébként pedig szerintem mindenki tanuljon valami újat a szülinapján!

7 megjegyzés:

  1. Ma van a szülinapod? Isten éltessen!!!!

    VálaszTörlés
  2. Még nagyon sok boldog szülinapot kívánok, hasonlóan most-épp-ez-esik-jól-stílusban, és ilyen nagyszerűen személyedre szabott ajándékkal! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok boldogságot, egészen biztos, hogy ez a 18. szülinapod!
    És jó ötlet, a szülinapunkon tanulni kell valami újat. :)
    Az arisztokrata fonalból készült leejtett szemek ötlete nekem is nagyon tetszik, a fonal színe fantasztikusak.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen :) Hétfőn volt egyébként, de a tortázást keddre halasztottuk.

    VálaszTörlés
  5. Boldog születésnapot!
    (És Findusznak a palacsintatorta a kedvence...
    http://www.youtube.com/watch?v=-q1Uy9PKKPo )

    VálaszTörlés