2011. november 12., szombat

Színátmenetesek

A színátmenetes fonalakkal úgy vagyok, hogy szeretem a bennük rejlő meglepetésfaktort. Ha mostanában mégis inkább az egyszínűekkel szemezek, az csak azért van, mert ott kicsit több a beleszólásom van a színekkel való játékba, mint ha a minta egyenesen a gombolyagról jönne.

A fonalfaló projekt jegyében készült és készülőben van néhány színátmenetes holmi, például egy 30%-os készültségű baktus. Gedifra Lordana Bouclé-ból kötöm harisnyakötéssel - csak egy gombolyag van belőle, így a baktus talán az egyetlen dolog, amire használható. Barnák és türkizek között mozog, K. fogja hordani, ha elkészül (remélem, már jövő héten).
 A Zauberball-projekt kissé hosszabb lélegzetű. Régebben már horgoltam ebből a fonalból egy sálat, de hamarabb meguntam, minthogy elfogyott volna a 10 deka. A maradékból granny ötszöget készítek, kiválóan fog illeni a narancssárga kanapé előtti asztalra terítőnek - csak éppen ahhoz meg túl kevés a fonalam. Utánpótlást veszek vagy valami más módon fejezem be? Egyelőre gőzöm sincs, csak azért kezdtem bele ilyen tervtelenül, mert fejben nem jött az ihlet, s gondoltam, hátha majd munka közben. Egyelőre ilyen:



Végül a Moebius sál, mi nem úgy Moebius, mint ahogy mások kötik mostanában. Mindössze egy téglalap, amit egyszer megcsavarva horgoltam össze. Már írtam róla korábban - végül is nem a terveimnek megfelelően fejeztem be, sőt a tervezett funkciót is meg kellett változtatnom - vállmelegítő lett volna, ha előre tudom, hogy ahhoz szélesebb sávra van szükség. No de így is elégedett vagyok, meleg, puha, a színe pedig tökéletes. Köszönöm, Ahama még egyszer ezt a szuper fonalat!

4 megjegyzés:

  1. Szépek az ötszög színei!
    A Möbiusz szerintem így is teljesen jó. Ha kötök, én is erre a módszerre gondoltam: egyszerűbb nekem, mint a "hivatalos" leírás alapján.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Habár még sose írtam Neked, most mégis meginvitálnálak egy kellemes programra szombat estére itt Bécsben, részletek a blogomon:
    http://ildigabor.blogspot.com/2011/11/kifejezetten-becsiek-figyelmebe-ajanlva.html
    Üdv
    Ildi ;)

    VálaszTörlés
  3. Szia, Ildi, köszönöm a meghívást! Sajnos nem vagyok Bécsben a hétvégén, pedig amúgy vonzó lenne az ajánlat.

    VálaszTörlés