2011. november 10., csütörtök

DaWanda Designmarkt Bécsben

Statisztikákat nem tudok, de valószínűleg a december a legerősebb hónap Bécsben turizmus szempontjából. A karácsonyi piacokra óriási tömegek zarándokolnak el - főleg Magyarországról. Pedig a legtöbb piac nem jobb színvonalú, mint a Vörösmarty téri, sok pedig kifejezetten rosszabb. A tömegnyomor meg néha akkora, hogy határozottan összeszűkül a gyomrom.
Jövő hétvégén, november 20-án viszont igazán színvonalas program ígérkezik: 100 alkotó a DaWanda-ról egy bécsi hotelben vásározik, a standok a szálloda szobáiban lesznek, tehát a különleges hangulat garantált.

Én azon a hétvégén hazautazom, tehát sajnos nem fogok tudni kiruccanni, viszont szívesen terjesztem a hírt. Részletek a plakáton!

10 megjegyzés:

  1. es talalkozunk akkor azon a hetvegen? mert akkor nem adom fel a cuccod, egy postaramenoalkalmatlan vagyok:)

    VálaszTörlés
  2. @r. - este érkezem, aludhatok nálatok? :) Ne bánd a postát, így legalább biztos nem kallódik el!

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi lennék, milyen lesz a bécsi, a berlininél ugyanis akkor sor állt, hogy be sem jutottunk :-(

    VálaszTörlés
  4. @Theia, te állandóra vagy Berlinben vagy csak kiruccantál?
    Amúgy szerintem Bécsben esélyesebb a bejutás, mert itt azért jóval kevésbé ismert a dawanda, mint Németországban.

    VálaszTörlés
  5. Mi kiruccanunk majd egy adventi vásárra és pont tőled szeretném megkérdezni, hogy ha van szabadidőnk- nem igazán a vásárra vagyok kíváncsi- mit nézzünk meg Bécsben? Lesz kb. 4 óra szabadprogram.

    VálaszTörlés
  6. @Bea, ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű programra gondoltál. Ha mondjuk kiállításra, akkor az Albertina mindig jó cím, most épp egy Monet-tól Picassoig kiállítás van (sajna nem tudom, meddig), ezt nagyon ajánlom. A Kunsthistorischesben van egy időszaki kiállítás tél tematikában, ezt még nem láttam, de gondolom, jó lehet.
    Ádventben már vsz nagyon hideg lesz, szóval mindenképp beltéri programban érdemes gondolkodni, egy kávé és süti egy hangulatos kis kávézóban pl. ideális. Varrósoknak a Theatermuseum is izgalmas lehet, legalábbis amikor nyár végén ott voltam, akkor gyönyörű jelmezeket állítottak ki éppen és nagyon közel lehetett menni, nagyon izgalmas volt. Nekem nagy kedvencem még a Haus der Musik, amiről egyszer már blogoltam is, de persze ízlés dolga, kit mi érdekel.

    VálaszTörlés
  7. Elméletileg állandóra vagyok itt, aztán meglátjuk, hogy alakul hosszú távon... egyelőre nyelvet tanulok, ez a hivatalos álláspont. :-)
    Nem értem, miért nincs a nyári óta DaWanda vásár itt, miután akkor érdeklődés volt az első iránt... ráadásul ha jól tudom, az Etsy-hez hasonlóan ők is itt nyitottak irodát.

    VálaszTörlés
  8. szia, nagyon megörültem, hogy feltetted a plakátot, mivel nem hallottam róla....vasárnap kora délután el is mentünk, de hármassával álltak...kb. 30 méteres sor volt, és nekem elég hideg, így be sem álltunk a sorba...sajnálom, hogy nem láthattam.

    VálaszTörlés
  9. Szia, nefer! Igen, sajnos mástól is hallottam. Ezek szerint ne sajnáljam, hogy nem voltam Bécsben. Tudod mit nem értek? Miért nem rendezik egy nagyobb helyen? Na mindegy, talán jövőre.

    VálaszTörlés