2011. október 9., vasárnap

Hosszú téli estékre

  kép: www.brigitte.de

A legújabb Brigitte-ben a szokásoktól eltérően nemcsak lefényképeztek néhány remek kötött darabot, hanem a kötésleírást is mellékelték hozzá. Sajnos az online kiadásban nem előfizetőknek fizetősek a minták, viszont ezek keresése közben rájöttem, hogy meglepően sok kötős cikk - és leírás is - van az archívumban. Például egy hipervastag kötött kabát, komplett őszi ruhatár, leírások PDF-ben itt találhatók. Időmilliomosok jeligére kötött takaró leírása itt.
A rövid ujjú pulcsikat nagyon szeretem, mert egy egyszerű pamutfelsőt is szalonképessé tesz - itt egy egyszerű vonalú, csecsebecsementes modell - én biztos valami drappos vagy vörös színben kötném, de ezen ugye a legkönnyebb változtatni. Ha pedig az ember keze fázik, akkor nincs is jobb egy egyujjas kesztyűnél: ez itt például nagyon tetszik és elég szaporának is tűnik a vastag fonal miatt.
A poncsóhoz már majdnem túl hideg van, de talán tavasz is lesz még egyszer (vagy újra melegebb idén? Bár ezt nehéz elképzelni.) Ez esetben ajánlom ezt a tevebarna-sötétbarna darabot.
Vagy inkább varrni volna kedvetek? Akkor ezen a lapon lehet böngészgetni - kedvencem a régi farmerből varrt gitár alakú kispárna - azt hiszem, ha sikerül valamikor fél napot nyugiban eltöltenem, ezt megvarrom a család gitárról álmodozó tagjának.


Ha pedig valaki kötni tanulna németül - vagy nem ért egy német leírást és szeretné kislilabizálni, hogy mit jelentenek az egyes szavak, az örülni fog egy német kötőiskolának.

És hogy a kis helyzetjelentés se maradjon el: az én tűimen jelenleg az előző posztban említett csoki-málnahab sapi (szülinapra mást adtunk, ezt majd odaadjuk később csak úgy), egy benzinkék SBS, a még mindig végtelen hosszúságúnak tűnő sötétzöldes kötött gallérsál, a fejemben pedig számtalan jobbnál jobb ötlet található. Hogy ezek befejezésére, megvalósítására vagy mondjuk maradjunk szerények, egy nyugalomban elfogyasztott teára mikor lesz időm, az meg legyen meglepetés.

3 megjegyzés:

  1. hát, az utolsó kérdésre tudom a választ, jövő hét után, mikor jössz hozzánk, nyugiban megihatod majd a teád :))

    VálaszTörlés
  2. Ja, tényleg :) Esetleg viszek majd horgolást is, akkor két legyet egy csapásra!

    VálaszTörlés