2011. január 25., kedd

Szélkerék sapka a Manócsomag javára

Ismét babasapkát hoztam, s ismét olyat, ami gazdát keres - de most nem a hagyományos módon. De előbb nézzük őt magát, a Szélkereket!

A sokak által kedvelt Catania pamutfonalból készült - három különböző rózsaszínnel szakaszosan festett színárnyalatból. Tiszta véletlen, hogy ez a méret és ez a minta épp egy szélkerékre emlékeztető mintát hozott ki a gombolyagból. A mérete: kb 36-38 centis fejkörfogatú kislányoknak megfelelő, azaz általában 0-6 hónapig, egyéni különbségek természetesen lehetnek. Fejbúbtól a hullámcsipkés szegélyig 14 centi. A lyukacsos minta miatt inkább késő tavaszi-kora nyári kiegészítő, szóval nem a nagy szelek ellen véd, viszont igen csinossá és fotogénné teszi az apróságokat. És igen, babafotózáshoz is beválik.

S hogy milyen módon keres gazdát? Itt a blogban és a facebookon hirdetem meg. A vételárat és a postaköltséget nem az én bankszámlámra fizeti be a kedves (leendő) vevő, hanem a Manócsomag Közcélú Alapítvány számlájára. S hogy miért jó ez? Mert a Manócsomag azoknak a családoknak segít, ahova koraszülött babák érkeztek. Van ilyenkor épp elég gond, izgalom egy családban, s ehhez még az is hozzáadódik, hogy az apróságokon minden 56-os ruha lóg. Sok helyen az országban nem is kapni kisebbet, vagy ha igen, akkor horror áron. Ebben az átmeneti pár hétben-hónapban segít a Manócsomag alapítvány azzal, hogy kölcsönad ruhacsomagokat a koraszülött babáknak. Mindig fut párhuzamos projekt is, amely a koraszülött-osztályokat támogatja, most például ez.

Fontos volt számomra, hogy olyan alapítványt válasszak, amely már bizonyított, hiteles. A Segítsüti is ezen az alapítványon keresztül fut, azt gondolom, ez pont elég bizonyíték arra, hogy jó helyre kerül a pénz és tényleg eljut azokhoz, akiknek szántuk.

Postázási tudnivalók: A csomagot azt követően 1-2 napon belül adom fel, hogy a pénz megérkezett az alapítvány számlájára. VKOrsi segít nekem utánanézni, hiszen én nyilván nem férek hozzá a számlainformációkhoz. A csomag Ausztriából fog érkezni, 2-4 napra van szüksége a Postának. Posta- és csomagolási költségként 600 forintot számolok fel, de ezt az összeget is az alapítványnak lehet küldeni, a postázás felmerülő költségeit én állom. (Viszont ennyivel is többet kap az alapítvány, aminek meg örülünk.)

Tehát eladó a szélkerék sapka, megvásárlásával 2500+600=3100Ft-tal támogathatod a Manócsomag Közcélú Alapítványt!

p.s.1: Köszönöm, ha továbbadod a hírt, ahol tudod, hiszen nem ez az utolsó sapi, ami így keres gazdát!
p.s.2: Ha te is kedvet kaptál a Manócsomag javára eladni valamit, akkor hajrá! :)

3 megjegyzés:

  1. Időközben elkelt, de lesz még lehetőség, csak érdeklődés legyen :) Eszternek ezúton is köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a sapka és a kezdeményezés is!

    VálaszTörlés
  3. Köszi! A gasztrobloggerek már kitaposták az utat a témában, nem igaz? :D

    VálaszTörlés