2013. március 24., vasárnap

Végre játék!

2006 márciusában kezdtem el blogolni, azóta annyi bejegyzést írtam, hogy már számba se tudom venni, sőt, az első nemgyerekes blogomhoz már a jelszót is elfelejtettem. Itt, az anyahajón jelenleg kb. 500 bejegyzésnél tartok - a számláló többet mond, viszont vannak köztük piszkozatok is, úgyhogy úgy ítélem meg, nagyjából most van a kerek jubileum: 500 bejegyzés, 7 év blogolás - mint a mesében!

Doris Chan Shoop-Shoop Capelet-ét készítettem el ebből az alkalomból Nektek, illetve egy szerencsés kedves olvasónak. Klasszikus fekete, mert egy fekete csipkekendőre minden nőnek szüksége van. Magabiztosságot kölcsönöz és bárkit vonzóvá tesz. Én egyébként ritkán hordok feketét, mert nagy felületen sápaszt, ezen a kendőn viszont átlátszik az alatta lévő ruha színe, így már rögtön nem olyan agresszív, sőt. Bevallom, amikor megláttam a képeket, rövid ideig megkörnyékezett a kísértés, hogy megtartsam magamnak - de nem, nem, legyen minden terv szerint! A terv pedig a kerek számokhoz kötődik: akkor fogok sorsolni, amikor 50 komment összegyűlik, azaz ötven jelentkező, aki szeretné megkapni ezt a kendőt. Tudom, irreális, nagyjából 30 bejegyzés összesen szokott ötven kommentet kapni. Na de az is mennyire valószínűtlen volt, hogy én belekezdek valamibe, és azt 7 éven keresztül majdnem napi rendszerességgel csinálom anélkül, hogy az a valami a fülembe ordítana, hogy foglalkozzam vele. Na ugye.

 A kendő egyébként sálként is hordható, sáltűvel vagy anélkül is, szimmetrikusan vagy aszimmetrikusan, szóval igazán sokoldalú barát lehet. Drops Lima fonalból készült, ami részben gyapjú, részben alpaka, nagyon kis puha, meleg, de nem tolakodó. Hűvös nyári estéken kis feketéhez is felvehető és persze az idei színhez, a smaragdhoz is remekül illik. Na de nem is dicsérem tovább, az mindig gyanús. A játékban való részvétel egyetlen feltétele a kommentelés, persze ha megosztjátok, talán hamarabb összejön az ötven és hamarabb postázhatom a nyereményt.

Ami a blogot illeti, mondanom sem kell, hogy nagyon sokat köszönhetek neki, és ez minden életszakaszomra igaz, pedig ebben a 7 évben legalább 3 nagyon különböző időszakom volt.
Amikor otthon voltam a gyerekekkel és még Debrecenben laktunk, akkor a blog volt az egérút az elszigeteltségből. Otthonról elmenni gyerekek nélkül barátnőzni nagyjából sosem tudtam. A blogon keresztül viszont megismertem egy-két embert és ők akkoriban a világ lakáson és gyereknevelésen kívüli részét képviselték számomra.
Aztán később, amikor különféle véletlenek folytán becsöppentem a hobbiblogok világába és én is elkezdtem megmutatni a horgolásaimat, akkor még több kedves embert ismertem meg. Először csak virtuálisan tartottuk a kapcsolatot, mára már részben személyesen is ismerjük egymást és számíthatunk egymásra. Mindez épp abban az életkorban, 30 körül alakult így, amikor pedig olyan nehéz új ismeretségeket kötni (és ha, akkor is általában a gyerekeken keresztül, ami ugyan szép, szép, de nem mindig túl mély.). Ezen a blogos közösségen keresztül kaptam kedvet kipróbálni új technikákat és tökéletesítettem ismerteket, emiatt tanultam meg varrni (vagy legyünk pontosak, kezdtem el varrni, mert tudásról még nincs szó), ezen keresztül ismertem meg sok tehetséges kézművest, akik bár nem is tudják, de sokszor velem vannak a munkáikon keresztül: Kricsár Annamária nyakláncai heti szinten kísérőim és még mindig megdicsérik sokan, Vadjutka magyar hímzéses medáljával ugyanez a helyzet. Zazálea zöld táskája igazi színfolt nyáron a kezemben, és sorolhatnám még sokáig.
Most pedig, amikor szintén egyfajta izolációban élünk, még ha nem is olyanban, mint amikor GyES-en voltam, a blog megadja azt az esélyt, hogy mégis megmarad a kapcsolat az otthoni ismerősökkel, barátokkal. Van, hogy a Barkás közös kötéshez vagy más blogos találkozóhoz igazítom a hazautazás időpontját. Mielőtt rémesen elérzékenyülnék, be is fejezem, és csak annyit mondok: nagyon köszönöm!

p.s.: ne csak a kendőt nézzétek, hanem a képet is a háttérben. Nem én festettem, de a családban marad :)

42 megjegyzés:

  1. Akkor játsszunk :) Boldogat és még sokat!

    VálaszTörlés
  2. Én is gratulálok, mindenhez! :) a festményhez is!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok! A kendőnek nagyon örülnék ...

    VálaszTörlés
  4. Kitartást neked a további munkádhoz,majdnem napi szinten nézem a blogodat és tetszik. Boldog lennék egy ilyen szépséggel

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok! Sok írásodat olvastam. Szeretek játszani és nyerni! :)

    VálaszTörlés
  6. Már azelőtt olvasója voltam blogodnak, mielőtt kötős-horgolós tagtársak lettünk. Sok termékeny évet kívánok még blogországban!

    VálaszTörlés
  7. Juhéééééééj! Jövök én is!

    Mennyi szép szám :-) Sok-sok ilyet kívánok még!

    És ha az fb úgy dönt, hogy mégsem spam vagyok, meg is osztom!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép szám:) Még sokszor ennyit kívánok! Jövök játszani én is:)

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok én is! :) Nagyon tetszik a kendő, örülnék neki :)

    VálaszTörlés
  10. Sok-sok boldogot! Több horgolós könyvem forrása a blog - ezúton is köszönet az ajánlókért és a csodás képekért!

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok a kerek számokhoz! Szívesen olvaslak továbbra is és jövök játszani.

    VálaszTörlés
  12. Akkor én most jelentkezek! Az évfordulóhoz pedig gratulálok. :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon tetszik a kendő. Magam is horgolok, de nem vagyok ilyen szinten még:) Az évfordulóhoz gratulálok:)

    VálaszTörlés
  14. Gratulálok a 7 évhez!! Szeretem az írásaid :), a jövőben is gyakran benézek hozzád! És jövök játszani!

    VálaszTörlés
  15. Jaj, de szép ez a kendő! Sok-sok szeretettel gratulálok az évfordulóhoz! Nagyon szeretem az írásaidat és a munkáidat! A Zauberballból (nekem Charisma-szín)készült SBS-hez a Te ajánlásod adott kedvet, minden igaz volt, amit leírtál - nagyon köszönöm ezúton is! Köszönöm a játéklehetőséget, szeretettel üdvözöl: L. Eszter

    VálaszTörlés
  16. Olyan szépen megfogalmaztad, hogy mit jelent neked a blog írása, nekem pedig az jelent sokat, hogy olvashatlak. Horgolni egyáltalán nem tudok, ezért is csodálom a munkáidat! Gratulálok, még sok évet és bejegyzést kívánok!
    bsi

    VálaszTörlés
  17. Engem most az izgat legjobban, hogy az első képen valóban férfi vállán van-e a kendő. Hát, ha nem, akkor legközelebb írok valami nagyon kedveset.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. O, milyen igazad van, hat itt egy hiba csuszott be. Valoban, a kep keletkezestortenete nagyjabol ez:
      - Legyszi csinalj egy olyan kepet is, ami a kendo latszik, nem en.
      - Na jo, de akkor mutasd meg, hogy mire gondolsz. En felveszem a kendot, te meg lefenykepezel.
      Ez az a kep, amin demonstraltam, hogy mennyire legyen kozeli - es nem vettem eszre, hogy vegul pont ezt raktam be :) Ki fogom cserelni...

      Törlés
    2. Ne cseréld ki, nagyon vicces az a kis borosta. (Most már bevallhatom.) Kár, hogy nem ezt a rejtvényt kellett megfejteni. :)

      Törlés
    3. Ó, kicserélted. :(

      Törlés
    4. Sok boldog blogos évest és jó alkotást kívánok!

      Törlés
  18. Én is örülnék neki, szeretlek olvasni :)

    VálaszTörlés
  19. Nagyon boldogat! A 7 a kedvenc szamom. :) En mar nagyon regota olvaslak es alig vartam,h szemelyesen is megismerhesselek. Kricsár Ancsa ékszerei nálam is méltó helyen és egyszer remélem lesz Zazaleás táskám is,mert nagyon tetszenek. :)
    A nyeremeny csodas, remelem hozzam kerul ez a szelet Belőled. ;)

    VálaszTörlés
  20. Gratulálok, a bloghoz és a munkáidhoz is.
    Mesés az a kendő:)

    VálaszTörlés
  21. Én is gratulálok a kitartós és másokat szórakoztató, inspiráló blogoláshoz, és köszönöm a bejegyzéseid derűjét!

    VálaszTörlés
  22. 7 év! Ez igen! Igazán kitartó vagy ... és még mi kapunk ajándékot! Remek! :)

    VálaszTörlés
  23. Gratulálok én is. Mivel sajnos ritkán találkozunk, így legalább friss infók vannak a családról. :)

    VálaszTörlés
  24. Játékra jelentkezem.:D Gratulálok a szép kerek számokhoz :)

    VálaszTörlés
  25. Ó szia, gyönyörű ez a darab, én is játszanék érte :) macsi.

    VálaszTörlés
  26. Nekem is van zazalea táskám, és most épp egy anyahajó kendőre gyúrok :D

    VálaszTörlés
  27. Nem akartam elsőnek jelentkezni, aztán meg jól elfelejtettem visszajönni...
    Gratulálok! Szép minden. Örülnék, ha...

    VálaszTörlés
  28. remek blog,remek család,remek horgolások :-) és gyönyörű kendő!!! :-) szeretném

    VálaszTörlés
  29. Én is gratulálok, nagyon örülnék ha nyerhetné! :-)

    VálaszTörlés
  30. Tuti meglesz az 50! és szuper lenne a kendő! :)

    VálaszTörlés
  31. Jo, hogy megvan a kitartasod es mi pedig pedig szerencsesek vagyunk, hogy meg mindig olvashatunk. Boldog kerek szamokat!
    amotae

    VálaszTörlés
  32. Szeretek idejárni, talán éppen a freeform az, amit nálad láttam először... de ezt a vállkendőt is szívesen viselném... hajrá ötven komment!

    VálaszTörlés
  33. Gratulálok! örülnék a nyereménynek! :) Kiserné Gabi

    VálaszTörlés
  34. Nagyon szép szám az 500 bejegyzés:)
    Én is csatlakozom a reménykedő játékosok közé:)

    VálaszTörlés
  35. Szép a kendő, szívesen viselném!
    Üdv.

    VálaszTörlés
  36. Gratulálok én is ezekhez a szép számokhoz! A kendőhöz passzoló smaragzöld ruhadarabom már van...:)

    VálaszTörlés
  37. csak megtaláltam hol kell hozzászólni! Gratulálok a szép számokhoz, és egy újabb gyönyörű darabhoz, mely a tűdről lekerült. Nagyon szeretném, ha az enyém lenne :)

    VálaszTörlés