2012. október 3., szerda

Ősz a konyhában

 40 deka "Butternut" fajtájú sütőtököt, 15 deka szárzellert és 20 deka meghámozott krumplit kockára vágtam. A szárzeller levelét félretettem a díszítéshez. Két gerezd fokhagymát meghámoztam és az összes zöldséget 1 liter vízben 2 adalékanyagmentes erőleveskockával puhára főztem.

Botmixerrel pürésítettem a levest, fél dl tejszínnel még egyszer felforraltam. Tálaláskor még fél doboz tejfölt kevertem bele, a tetejére pedig pirított diót, pirított tökmagot és parmezánforgácsot szórtam, valamint rácseppentettem egy kevés tökmagolajat. Fenséges, én mondom fenséges. Meg a gyerekek is mondják, és az már igazán valami.


5 megjegyzés:

  1. Nahat, pont van itthon Butternut tök!:) Kiprobalasgyanus, köszi!

    VálaszTörlés
  2. juj, ez nagyon jól hangzik! :) én ma francia hagymalevest csináltam a náthám ellen...:) már használ, jelentem :)

    VálaszTörlés
  3. Döbbenetesen finom volt, férj alig bírt napirendre térni efölött. Nem volt itthon se mag, se tökmagolaj, se parmezán, pirított kenyérkockával ettük, de gyerek még így is repetázott. Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Hát ennek örülök :) Igen, a feltétek csak bónusz, mint a csillagos ötösön a csillag.

    VálaszTörlés