2012. július 6., péntek

Inka extrém sport (11.)

Üdvözlöm azokat is, akiket a google "inka extrém sportok" keresőszóval hozott az oldalra - horgolásról lesz szó, amely azonban Lima fonallal - gyapjú és alpaca tartalmú, és jó vastag - 36 fokban szinte már extrém sportnak számít.

 Mégis - ezt teszi a FB - mert valaki a kötős-horgolós csoportban valamelyik nap mutatott egy top-down tunika mintaleírást, elkezdett kattogni az agyam, és tudtam, hogy a többkilónyi horgolós újságkötegemben valahol kell lennie egy szinte teljesen ilyen tunikának. És kerestem és kerestem, párhuzamosan meg gondolkoztam, hogy mit kezdjek a Drops Limával, amit pisztáciaszínűnek mondtak a Wollbarban - nem keverendő össze a Barka Fonalbisztróval- , de igazából visszafogott zsálya. És mikor előkerült az újság, a fogaskerekek kattogva összeértek, és akkor anya - ha jó, hanem  - leült és nekiállt, és horgolt és bontott (csak egyszer és csakis a figyelmetlenségemen múlt, a minta tökéletes) és közben valamikor vacsorát tálalt és vacsoráztatott és fürdetett is, de mindezt valamilyen módosult tudatállapotban, aztán úgy éjféltájt kiesett a tű a kezéből, másnap úgy talált magára a szőnyegen, ahol este nyilván ugyanígy folytatni fogja. Érthető, hiszen SÜRGŐSEN el kell készülnie ennek a csodálatos vastag, téli tunikának.

És íme, anyahajó megalkotta az extrém sport új definícióját.

10 megjegyzés:

 1. nem élhettél vastag tunika nélkül tovább, értem én (függetlenül attól,kinek készült, ugye)

  VálaszTörlés
 2. (Adél, nem lehetne ezt a szóellenőrzést kiiktatni, rettenetes, alig látom időnként)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kiiktattam. Nem is ertem, en allitottam be vagy a blogger? Mindegy is...

   Törlés
 3. ez most csúcs! voltam már így én is! Tetszik a tunikád, akár kútfejből, akár mintából való.Sokszor olvasgattalak,szeretem a blogodat, a munkáidat de most én is késztetést éreztem, hogy megírjam énis, énis, énis....

  VálaszTörlés
 4. Na jo, bevallom, tuloztam kicsit, nem a szonyegen aludtam. Csak azert irtam, hogy outoljanak a titkos olvasoim :)

  VálaszTörlés
 5. Hát akkor jól tetted, mert outolnak:)
  Az elszántáság vagy nevezzük módosult tudatállapotnak időnként elkap engem is:)

  VálaszTörlés
 6. visszafogott zsalya:) komolyan, lenyugoz a szinmeghatarozasod:)

  VálaszTörlés
 7. Csak szólok, hogy javítanom kellett magam, így már nem is annyira jó poén ez az inka extrém sport. A fonal neve Lima, nem Inca. A nappali meg a dolgozó között beindult az asszociációs lánc Lima-Peru-Inkák. Szóval így. Most már mindegy, hagyom így a bejegyzést, de ha ezt a szuper téli fonalat keresitek, akkor rendeljetek Limát :)

  VálaszTörlés
 8. hu de jo!! kivancsi leszek mi lesz az alja. en is mar tok reg tervezek egy teli tunikat, lehet hogy most kell elkezdeni:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha gyors vagy, akár még kettő is belefér télig :) Egyébként az alja most már végig ugyanez a minta lesz, az ujja szintén - már kezdem érezni magamon az unalom jeleit.

   Törlés