2011. július 5., kedd

Egy különleges projekt

A "különleges" jelző nem ennek a kb. 25x25 centis freeform horgolásnak szól, hanem a nagyobb projektnek, amiben csak egy kis csavar ez a darab. De messzebbről kezdem, mondjuk Ádámnál és Évánál, azaz a WU listánál. A WU lista egy levelezőlista - eredetileg a bécsi WU-n tanuló magyar diákoknak, azóta viszont boldog-boldogtalannak, aki Bécsben él és magyar. Remek találmány - segítségével találtam 24 óra leforgása alatt bébiszittert (nem is akármilyet!), itt lehet elcsípni olcsó vonatjegyeket, telekocsit szervezni hétvégén, szert tenni megbízható mesteremberekre, megtudni, hogy milyen mobilelőfizetést érdemes venni, tájékozódni arról, hogy az Orangways éppen mikor és miért nem közlekedett.


Szerveződnek bulik és kapok tippet, hogy hol vehetek papírsárkányt, de a fölöslegessé vált gumicsizmát is el lehet passzolni. Egyszóval remek kommunikációs platform, ahogy ezt divatosan mondják. Felülír minden olyan klisét, hogy a magyarok csak veszekednek egymással és mindenki ott fúr, ahol tud. Valahogy jót tesz a kinti levegő vagy mittudomén, lényeg az, hogy a WU lista szinte minden problémára kínál megoldást pusztán azzal, hogy elég sokan vannak rajta és elég kedves emberek. Tudják, hogy milyen jó, ha segítenek rajtuk mások a gázban, ezért aztán ők is segítenek.
Ez volt a hosszú bevezetés - de talán nem bánjátok. Szóval a WU listán jött múlt héten egy fura kérés: egy konduktor lány azt írta, hogy az egyik betegének születésnapjára tapogatófalat szeretnének készíteni, ehhez kért mindenféle apróságot, kanalakat, kockákat, mindenféle kütyüt, aminek érdekes tapintása van. Rücskös szövésű anyag is volt a kívánságlistán, amitől persze egyből beindult a fantáziám.

Elővettem a bolyhos, selymes, pomponos és szőrös fonalaimat, persze a fiús színűeket, és nekiálltam. A narancssárga fonal egyébként egy gombolyagon belül is nagyon sokféle tapitású, mondjuk azt, hogy erre a projektre találták ki.

Már alig várom, hogy az elkészült falról kapjak egy fotót, mert bevallom, még nincs előttem teljesen, hogy fog kinézni. Mindenesetre örülök, hogy hasznossá tehettem magam, és megbeszéltük a szervező lánnyal, hogy ilyesmire bármikor befogható vagyok. Na de a lényeg: annyira jó látni, hogy vannak emberek, akik ilyen remek ajándékot találnak ki egy betegük számára, megszervezik, végigmennek a városon és begyűjtik a tapogatótárgyakat, aztán összeépítik. Nyoma sincs elgépiesedésnek meg kiégésnek - félek a patetikus nagy szavaktól, de erre tényleg nem tudok mást mondani, csak azt, hogy ma találkoztam egy emberrel, akiben szeretet van. És örülök, nagyon.

6 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon szép gesztus volt Tőled és a konduktor lánytól is!!:)
    Kíváncsi vagyok én is a végeredményre!
    És IGEN,nem halt még ki a szeretet az emberekből,csak meg kell találni...:D

    VálaszTörlés
  2. Ez szuper!
    Megosztod a falat is majd velünk?

    VálaszTörlés
  3. Egész meghatódtam a végére :) Tényleg szuper dolog, és hogy Te is részese vagy, még szuperebbé teszi!

    VálaszTörlés
  4. Igen ez tényleg nagyszerű.

    VálaszTörlés
  5. @Melinda: abban semmi nagy dolog nincs, hogy én horgolok valamit, végülis nekem ez hobbi. De annyit beszélnek arról, hogy ilyen meg olyan megkeményedett emberek dolgoznak az egészségügyben, hogy gondoltam megosztok veletek egy ellenpéldát. :)

    @muzsi: igen, amint megkapom a képet!

    VálaszTörlés
  6. Aha, tapogatófal. Ezeknek a bumpszlis fonalaknak eddig nem találtam a helyét.

    VálaszTörlés