2011. április 6., szerda

Á mint április

Mindig is éreztem, hogy a betűk tudnak valamit. A betűk szavakba rendeződnek és időnként rendezőelvvé válnak maguk is - úgy is mint a, b, c osztály, vagy mint a hónap betűje.
A t-k nyomában egész sikeres lett a márciusom, így aztán magától értetődik, hogy tovább betűzöm az évet - jön április. Lehetne ez is a t-k hónapja, lenne is ötletem rá bőven, miért. De nem, az április legyen az á betűé, á mint április, á mint álmok. Nem épp álomnaplóra gondolok, inkább éber álmokra. Nemrég azt találtam mondani, hogy minden korábbi álmom megvalósult, szóval a boldogság törékeny állapotában leledzem. Törékeny, úgyhogy nem is nagyon érek hozzá, hátha csak szappanbuborék az egész és kipukkad minden kis mozdulattól - vagy az idő múlásától mindenféle külső segítség nélkül. Addig élvez(z)em, amíg itt van.

No de mi van, ha minden korábbi álom beteljesült, hogy is megy akkor tovább az élet? Nyilván kellene újakat álmodni, a beteljesedést tapasztalva talán valami igazán bátrat, amit eddig még sosem. Hogy ez mi legyen, még nem tudom (remélem, április végén már igen!), nem is hiszem, hogy posztolni fogok róla, de a múltról talán igen, nem árt némi reményteli hang így, tavasszal, főleg húsvétra lélekben készülve.
Az álmok hónapjának vörös fonala egy kérdés lesz: Mi lenne, ha?

Álmodozó áprilist kívánok Nektek!

5 megjegyzés:

  1. FércJutkánál már otthagytam ezt a bejegyzést, mert ő is nemrég álmodozott. Szóval nekem mindig azt mondja egy számomra igen fontos ember, hogy: "Ha minden álmunk valóra válik, elveszítjük legszebb kincsünket álmainkat." Gyorsan nézz körül, és meglátod van ott még a tarsolyban néhány várakozó álom, és ott lapul köztük (mindig is ott volt) az "az igazán bátor, amit még sosem" :)))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk az Április az Álomutazás hónapja lesz. Kairóba utazunk. Már régóta Ácsingóztam erre az Álomútra.

    És mi lenne ha? Akkor bejárnám egész Angliát. Keresztül-kasul. Hónapokig. És ha még mindig tetszene, hát letelepednék a Pennine-hegység lábánál, mondjuk Yorkshire-ban és marhákat tenyésztenék egy csinos gazdaságban. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nikol: Hmm, álomutazás - ezzel adtál egy ötletet :) Érezd jól magad!

    Mona: igazad van, az álmok nagyon értékesek. Azért én anak is örülök, ha időnként azért kell kibírni nélkülük, mert épp beteljesültek :D És szerencsére gyorsan keletkeznek újak.

    VálaszTörlés