2011. március 24., csütörtök

Bécs fonalba csomagolva

Bár az időjárás nem volt épp kedvező, múlt szombaton a nők jogaiért rendeztek demonstrációt Bécsben. És hogy láthatók is legyünk mi, nők, 100 fonalas megszállott bekötötte-horgolta a Ring 100 oszlopát-fáját, egyéb objektumát. Íme, egy kis ízelítő - nagyon vidám lett így a városkép! És nem utolsósorban inspiráló, mert sok különböző technikával dolgozott a 100 lány - volt, aki inkább a színekkel játszott, volt, aki inkább a gyors megoldások híve volt és horgolt zsinórok összefűzésével oldotta meg a feladatot. Használtak mindenfélét - nemcsak fonalat, de bármit, ami hosszú és hurkolható. Hogy tetszenek?






További képek is következnek még, csak várok picit, nehogy csömört kapjatok :) S persze még én sem végeztem mind a száz objektum felderítésével. A legeslegjobbat még csak villamosból láttam, remélem, a hétvégéig még nem szerelik le és le tudom fényképezni. Figyeljétek  facebookot is, néha egyszerűbb csak oda feldobni egy-egy képet!

14 megjegyzés:

  1. Zseniális, már láttam több ilyen kezdeményezést...nálunk nincs ilyen?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudok róla. Ebben a mostaniban annyi a "nem szabályos", hogy ez egy bejelentett, hatósági engedéllyel rendelkező akció. Normálisan pedig valóban "gerilla" horgolás, mint mondjuk egy graffiti, csak ezt könnyebb leszedni. Tehát lehet épp szervezni, de van benne egy bizonyos kockázat, úgyhogy sokszor hajnalban teszik fel az installációkat. :)

    VálaszTörlés
  3. Az utolsó kettő az nagyon bejön:)

    VálaszTörlés
  4. Szuperek, különösen a horgolt virágok.

    VálaszTörlés
  5. Szépek, ötletesek, de ez a "nők jogaiért" nem elcsépelt egy kicsit?

    VálaszTörlés
  6. Egyreszt igen, elcsepelt, masreszt meg 100 eve eloszor volt egy egy ilyen demo, es annak a jubileumat unnepeltek. Es azt is figyelembe kell venni, hogy itt aztan mindenfele nacio el, koztuk olyanok is, ahol nagyon nem a felvilagosult, ertelmisegi ertekrendunk szerint "kezelik" a noket, tehat boven van miert tuntetni. Es hat a szokasos temak is szoba jottek, pl hogy ugyanazert a munkaert kapjon ugyanannyit egy no, mint egy ferfi, stb.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó!
    Fölhívtam a lányom figyelmét,aki most Bécsben él, hogy nézze meg helyettem is.
    Köszönjük a képeket!

    VálaszTörlés
  8. Azt hiszem, én Pesten is láttam egy ilyet... Van az az átjáró udvar, ami az Astorián a Meki mellett a Magyar utcát köti össze a Múzeum krt-tal. Ebben van udvarban van pl az Insitu is - hátha így könnyebb beazonosítani. A Magyar utcai oldalon még az udvar részén bent van a földön egy rövid cső, ami szintén fonalba van csomagolva. Pici, nem feltűnő, és az is lehet, hogy képzeltem, mert épp rohantam, amikor félszemmel megpillantottam hetekkel ezelőtt. :-)

    VálaszTörlés
  9. Ha legközelebb arra járok megnézem, köszi!

    VálaszTörlés
  10. Jaj, de jó! :)

    Ez a hozzászólás egy pontot ér neked Eszter "Egy jó szó" játékában!

    (Mert szeretek nálad olvasgatni!)

    VálaszTörlés
  11. Ilyesmibe én is szívesen beszállnék.
    Ja és még valami: egy jó szó :) (http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)

    VálaszTörlés
  12. Theia, képzeld, beugrottam az udvarb, és valóban ott van az a horgolás. Jó sokáig kellett keresnem, mert kicsit már elszürkült. Szerintem megérdemelne egy új huzatot :)

    VálaszTörlés