2011. február 23., szerda

Bunte Woche az oviban

Bunte Woche, azaz színek hete - izgalmasan hangzik, igaz?

Az egész úgy kezdődött, hogy Do pénteken úgy jött haza az oviból, hogy hétfőn minden gyereknek sárga ruhában kell menni, Eva mondta ugyanis, mármint az óvónő. Mi, szűk látókörű felnőttek azt gondoltuk, hogy Zsenge Korú valamit félreértett, annyira valószínűtlennek tűnt az utasítás. Farsang már volt végül is, akkor mire ez a hókuszpókusz. Meg amúgy sincs egyetlen darab sárga ruhája sem szegény gyermeknek, de még egy zokni sem. Na jó, muffin mintás bugyi igen, de az nem ér, mert úgysem látszik.
Ha minden gyerek sárgában lesz hétfőn - ígértem könnyelműen, 100%-ig meggyőződve arról, hogy a sárgaruhás feladat csak egy ötéves gyerektől származó szokásos fantáziakép - hazajöhetsz ebéd után.

Apahajó hétfő délelőtt hív, hogy már csak két órája van dolgozni, mert ugye megígértük a korai hazahozást a sárga cucc miatt. TÉNYLEG mindenki sárgában volt ugyanis - a színek hete miatt.

Mondtam már, hogy az ovi nem jeleskedik abban, hogy idejekorán a szülők orrára kötik az információkat? Kivéve persze, ha extra pénz beszedésével is jár egy program. Így aztán hétfőn sikerült is megtudni a heti akció lényegét: minden nap más színű ruhában kell menni a gyerekeknek, hétfőn sárga - ezt buktuk -, kedd piros, szerda zöld, csütörtök kék, és a péntek, na ez a legjobb, ez a tarkabarka pizsamabuli. Már előre eldöntöttem, hogy a pizsamát szabotálom. (Nálatok is úgy van, hogy minden gyerekpizsama a harmadik mosás után legkésőbb széltében megnyúlik, hosszában összemegy és tisztára olyan, mintha a gyerek kinőtte volna? Meg hogy miután a gyerek tényleg kinőtte, mindig elfelejtetek újat venni? Szóval lényeg a lényeg, nem akarom égetni szegény gyermekeimet azzal, hogy a jelenleg itthon lévő pizsamákat hordják egész nap az oviban...)

Na de a lényeg, amiért ezt az egészet leírtam, és ami miatt lehet, hogy odaég a fahéjas-mazsolás alma, amit desszertnek szánok, ezért aztán be is fejezem most mindjárt: a gyerekek barkácsolták ezt a színes pöttyös dobozt rugós bohóccal. Micsoda ötlet és mennyire vidám!

5 megjegyzés:

  1. az enyemeknek nincs is rendes pizsamajuk. gatyajuk van meg triko, Dani egyszer szova is tette... nem tudom hol latott rendes pizsamat:-)

    VálaszTörlés
  2. Nem aludt nálatok valamikor ovistárs? Vagy a gyerekek valaki másnál? :)

    VálaszTörlés
  3. Az ötlet nagyon jó, de a megvalósítás....gáz, hogy csak az utolsó pillanatban szólak. Pizsi nálunk nem olyan gáz, de tény, hogy más mindkét gyereknél bokalengető. :)

    VálaszTörlés
  4. Mostanra már az is kiderült számomra, hogy az egész hét lényege az volt, hogy megtanultak egy dalt. Én még a gimis németórákról ismerem, nagyon édes (bár inkább ovis színvonal, mint gimis) Grün sind, grün sind alle meine Kleider... és a színek tetszőlegesen behelyettesíthetők.

    Valószínű az volt a gond az infoáramlásban, hogy mi általában már nem találkozunk az óvónővel este, olyankor megyünk, amikor már összevont csoport van. Na de sebaj, a sárga kivételével végül megoldottuk a feladványt.

    VálaszTörlés