2010. november 26., péntek

Elkel már a nagykendő

Az utóbbi napokban Bécsben annyira hideg lett, mindenen átfúj a szél, még egy órával a hazaérkezés után is vacogok belül. Így aztán erős volt a motiváció, hogy az all shawl utolsó sorának második felét is meghorgoljam. Már csak ennyi hiányzott ugyanis abból a kendőből, aminek nagyobb részét Bécs és Novi Sad között a vonaton horgoltam még október végén.



Itt már írtam részleteket a fonalról, mintáról.
Utólag azt mondom, hogy a fonal nem volt tökéletes választás. Jó a színe és nagyon meleg, ezek az előnyök. A hátrány viszont, hogy szerintem eléggé nyúlik, nem olyan alaktartó, mint a korábbi, ami 50% akril, 50% gyapjú volt. Ennek 75% akril, 25% gyapjú az összetétele, talán ez okozza a különbséget. Vagy hogy kisebb tűt kellett volna választanom? Mindegy, most már így van, és azért így is elégedett vagyok.



Hogy a mérete valóban tekintélyes, az ezen a képen látszik, bőven be lehet tekerni-csavarni magamat, szóval nagyon jól melegít. Hogy a szett teljes legyen, a maradékból egy sapka készül. Nem lesz elég sajnos, és még nem döntöttem el, hogy veszek egy gombócot a befejezéséhez, vagy egy egyszínű kékkel kombinálom - azzal az árnyalattal, ami a kendőben is megtalálható.



Eddig kétszer is ötösre vizsgázott a kendő, egyszer sárkányeregetés közben, egyszer meg a Christkindlmarkton, mindkétszer órákig bírtam fázás nélkül. És mert hirtelen szükségem lett egy elviselhető portréfotóra meló összefüggésében, gyorsan meg is örökítettem magam az új kendőmben.

4 megjegyzés:

  1. Hú, de szép vagy! A kendő sem rossz, de sokat dobsz rajta te magad ;-)

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű és nagyszerű! Nagyon tetszik

    VálaszTörlés
  3. Hú ez bizony klassz meleg lehet! De szeretnék én is ilyen hullámos hajat..

    VálaszTörlés
  4. Húú,de gyönyörű színe van a kendőcskédnek!!:)
    Csodás lett,biztos jó lehet belebúrkolódzni!:)

    VálaszTörlés