2010. március 11., csütörtök

Mini és maxi

Gondolom, a lányos anyák többsége ismeri az óvoda-effektust. A fiús anyák kedvéért magyarázom: ez az a jelenség, hogy x számú óvodai nap után (x kisebb, mint 10) az ovis lány legszívesebben mínusz 15 fokban is szoknyában menne oviba. De legalábbis benn az oviban szoknyában akar lenni. Hosszúban, ami leér a földig. Nálunk is ez volt a helyzet, és valamikor november végén meg is varrtam egy hajszálpontosan olyan hosszú példányt, mint amilyet a gyermek kért. Nyilván nem kellett volna, az első felvétel után közölte, hogy EBBEN NEM LEHET FELMÁSZNI FOTELRE. Ennyit arról, milyen az, amikor az embernek teljesül régi titkos vágya. A szabásmintát egyébként Kicsoda szóbeli elmondása alapján rajzoltam, és azt gondolom, nagyon csinos lett. Hogy mászni nem lehet benne? Na igen. Azért amikor csinosnak kell lenni családi ünnepeken, az első öt percben elég jól mutat.



A minit egy Burda-modell alapján, azt nem szolgai módon követve pár hete varrtam. Azért nem követtem szolgai módon, mert a Burda-méretezés ezúttal sem stimmelt, csak éppen most az ellenkező irányban: a 104-es méret is szűknek bizonyult. Azért végül mégis sikerült annyira megnövelni, hogy hasonlít az eredetire. Különben a leírás nem hazudott: azt állította, hogy még a szülinapi buli délelőttjén is érdemes nekifogni. Tanúsíthatom, hogy így van, nekem kétszer kellett nekifutni ennek a pofonegyszerű modellnek, és még így is egy fél este alatt kész lettem vele. Mondjuk ez meg a másik véglet szerintem, azaz nekem nagyon kurtának tűnik, de lehet, hogy csak túl konzervatív vagyok.

6 megjegyzés:

  1. Hat igen EZT nem ismerem, de mast igen:-)
    Nagyon csinik, es Doresz ha majd megint szoknyas hangulatba kerul valaszthat:-)

    VálaszTörlés
  2. Nézd csak: http://avarazsollo.blog.hu/2010/03/06/gumis_dereku_szoknya_kislanyoknak

    Andi DH

    VálaszTörlés
  3. Nálunk mindennapos a szoknyázás az oviban, szerintem praktikus így télen - kint harisnya+nadrág, bent harisnya+szoknya. És ezzel még a volt óvónő anyám is egyetért.

    VálaszTörlés
  4. Ismerős a jelenség :)
    Nálunk most kint harisnya+nadrág+szoknya, bent harisnya+szoknya megy.
    Az én lányomat a hosszú szoknya sem zavarja, mi kapunk tőle frászt, ha elindul benne a mászókára...

    VálaszTörlés
  5. Igen, a benti szoknyázással kapcsolatban nincs is problémám. Az már inkább kínos, hogy mínuszokban is legszívesebben szoknyában menne az utcára is. NA de remélem, ez a probléma hamarosan egy évre ismét tárgytalan lesz :D

    VálaszTörlés
  6. adj ra nadragot, siman divatos am a szoknya nadraggal kintre (vagy meginkabb miniruha, ami tunikaszeru, fel se tunik, h az nem direkt ugy van a nadraggal

    VálaszTörlés