2009. december 3., csütörtök

Retextil helyett refonal



Most pár napig úgy fog tűnni, mintha éjt nappallá téve blogot írnék, pedig csak kiskanalanként adagolom, amit az utóbbi időben elmulasztottam, és kihasználom az időzített bejegyzésben rejlő hatalmas lehetőségeket. Szükség is van az előrelátásra, mert a hétvégén véget nem érő születésnapi party lesz, valamint csatlakoztatott Mikulás, és a vendégek egymásnak adják majd a kilincset, és taszigálni fogják egymást, hogy hozzáférjenek a négy darab székünk egyikéhez vagy a négy darab nappalis ülőhelyhez. (Habár a lakás hatalmas, de nem vagyunk sokvendégkompatibilisek. Illetve csak akkor, ha a vendégek a földön is szeretnek ülni és az ölükből esznek.)

Tehát az első, amit muszáj megmutatnom, az a vasárnapi mézesbuli eredménye. Hála Ahamának, ki lettünk okosítva retextil terén, én pedig hazajőve kénytelen voltam kicsit gyakorolni a hurkolásokat. Retextil alapanyag híján fonalnyalábokat hurkolgattam. Hatalmas távlatok nyíltak meg a fonalfalás előtt!

Még azt kellene kitalálnom, hogy mivel érhető el, hogy a széle ne kunkorodjon fel.

A fent látható IZÉ rendeltetési helye egyébként a nappaliban lesz, ahol ronda oszlopok tagolják a teret, mely oszlopok eddig hófehérek voltak, de ez hamarosan már a múlté. A meglehetősen vad színpárosításról annyit, hogy nálunk ilyen a szőnyeg, és gyakorlatilag szinte semmilyen dekoráció nem illik hozzá, ez az első, amire azt mondom, hogy nem ütné agyon egymást a szőnyeg és a falidísz.

11 megjegyzés:

  1. Hú, ez durva, ha nem haragszol meg érte, hogy ezt mondom (nagyon konzervatív vagyok kötésügyileg is). Azért stikában mutathatnál majd egy képet arról hogyan mutat a falon.

    Tulajdonképpen én jól érzem magam a blogodon és vissza-visszaülök rendszeresen a virtuális kanapédra, ezért még továbbítom Szera díját e retextiles izé ellenére.

    VálaszTörlés
  2. nemaaar az azok az oszlopok legtokjok

    VálaszTörlés
  3. Anice: hát elnézést, tudom, hogy gyengébb idegzetűeknek ezek a színek elég durvák együtt, de én szeretem. :) Amúgy ez nem kötés, még ha elsőre úgy is tűnik. Miért, egyébként mit jelent kötésben a konzervatív és a nemkonzervatív?
    Nem valószínű amúgy, hogy képet tudok róla készíteni, ugyanis nagyon sötét a nappalink, semmi nem látszana belőle az én fényképezőtudásommal. A díjat köszi :)

    VálaszTörlés
  4. Én csak azt nem értem, hogy mi a különbség a kötés és a retextil között, azon kívül, hogy a retextilhez nem kell kötőtű. Amiket eddig láttam, teljesen úgy néznek ki, mintha kötve lennének...

    VálaszTörlés
  5. Hú, én bírom az ilyen vad színeket...
    Ja, és ezek szerint nemcsak a mi nappalink olyan sötét, hogy én inkább éjjelinek hívom.
    Macus

    VálaszTörlés
  6. Zsupszi, igazából semmi köze a kötéshez. Szerintem a horgoláshoz és a makraméhoz jobban közelít, hurkolásokat kell csinálni kézzel. Zseniális, mert egyszerű, ugyanakkor egyik egyéb technikát sem utánozza. A kész cucc képe viszont tényleg kötéshez hasonló. Érdemes kipróbálni, elmondani nem nagyon lehet.

    Kriszta, nagyon köszi a díjat :D

    VálaszTörlés
  7. Mi az a retextil??? Én nem találom!!!!

    VálaszTörlés
  8. Szerintem nagyon jók a színek:-))) Én biza használom őket együtt és még el is tudom adni:-))))))))))))
    www.retextil.hu, az érdeklődőknek.

    VálaszTörlés
  9. A színekkel semmi bajom nincs, nem volt (nem is írtam)-sőt szeretem a vidám, élénk színeket. Ha meg te meg vagy elégedve a művel, az a legfontosabb. A lényeg, hogy nem kötés, hanem retextil.

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Én is küldtem Neked olyan díjat, mint Kriszta. Lehet, hogy nem jutott el az üzenet?
    Nagyon tetszenek a munkáid.
    Üdv: Eta

    VálaszTörlés