2009. december 13., vasárnap

Egy Drops-minta új élete

Mondhatnám azt, hogy épp ezen a mintán dolgozom, de ez így nem teljesen fedi a valóságot.

Tehát adott a feladat: sálat kell horgolnom egy lánynak, akiről mindössze annyit tudok, hogy szobrász, és semmi olyat, ami átlagos, nem venne fel. Vadul nézegettem mintákat, hogy mégis miből induljak ki. Amikor fentit megláttam, végre láttam némi reményt, hogy lesz ebből a sálból valami, merthogy ez a modell nem ám kétdimenziós, hanem három, ami egy szobrásznak, ugye, eléggé a minimum. Aztán még egy támpontot kaptam, hogy melyik fonalam - természetesen egy effektfonal - is feltétlenül legyen benne.

Most úgy állok, hogy a leírás szerint kezdtem másfél méter - illetve kicsit több - láncszemmel, az első sorban pedig minden láncszembe három pálca. A leírás szerint ebből egy 150 centis sálnak kéne kijönni. Szerintem sajnos nem, szóval jóval rövidebb lesz ez, habár még nem tudhatom, hiszen még csak egy órája kezdtem az első sort, és nem vagyok a végén. De már legalább vannak terveim, mit kezdjek, ha túl rövid ez így sálnak. Vagy ha sál helyett nyakláncnak nevezzük el. Egy biztos, átlagos - az nem lesz.

5 megjegyzés:

  1. sztem te ezt nagyonis elvezed:) en is, tok izgi es tok jo lesz a vege

    VálaszTörlés
  2. Naná, éjjel még fél kettőkor is alig tudtam letenni. Főként az izgalomtól, hogy elég lesz-e a fonal a végéig. Nem biztos amúgy, de majd kitalálok valamit. Végülis őrült sálat kértél - az lesz. :D
    Ja, és már alig hasonlít a mintadarabra! Na csak izgulj te is!

    VálaszTörlés
  3. De jó lesz, ha elkészül! Egy óra eltelt és még nem értél az első sor végére?! Anyám! :)

    VálaszTörlés
  4. en nem izgulok, totalisan jo kezekben tudod az idei kezmuves ajandekokat:)

    VálaszTörlés