2016. február 15., hétfő

Kendő fűszerszínekben

Ez a kendő már ősz óta arra várt, hogy elvarrjam a szálvégeket, valamint arra is, hogy fotózzak hozzá gyönyörű színes őszi leveleket. Végül mindkettő elmaradt, és egészen el is feledkeztem volna róla, ha nem kapott volna el az influenza, és nem igényelnék valami nagyon meleget a nyakam köré. Mert fűteni nagyon tud ez a kendő, és nemcsak a színeivel. Mivel ezek a fonalak az egyik első rokkás fonás termékei, még elég testesre-vastagra sikerültek. A legvékonyabb részeken is 3,5-es tűs vastagságú, a legvastagabbon meg a 7-es se lenne túlzás. Izgalmasan rusztikus a végeredmény, fogom szeretni, az biztos.

A szélét többek tanácsára egyszerűen lustakötéssel kötöttem, ez a nagyon vastag kendő fura lett volna bármilyen csipkével. Kifejezetten elégedett vagyok vele, éljen a lustakötés! Kicsit talán az is látszik a képeket, hogy még az elvileg egyszínű méregzöld fonal sem mindenhol egyforma.

 Ez a csodálatos fűszerszínű egyveleg Hálókötő Anett által festett szöszökből készült. Annak is örülök, hogy hallgattam rá, és elsőre sprődebb gyapjakat választottam. Ezeket sokkal könnyebb fonni, mint a puhább merino gyapjút - ugyanakkor viselve ez is teljesen vállalható szerintem, nem szúr.


 Ezek pedig a szálelvarrás utáni maradékok. Ugye hogy bűn lenne kidobni? Már meg is jelent a szemem előtt egy medál, amihez ezeket a fonalvégeket fogom felhasználni.


Hordjatok vastag sálat és vigyázzatok magatokra, ez az influenza tényleg nem vicces.

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megmutattad, mindig öröm látni egy-egy ilyen végeredményt. Gyógyítson a kendő, legyen sok örömed benen.

    VálaszTörlés
  2. Megismerni Anett színeit. :-) Csodás kis kendő ez, nagyon tetszik a fonás egyenetlensége is, hozzon mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép a kendő rusztikussága, a színátmenetei! jobbulást kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hatottak a jókívánságok, újra egészséges vagyok.

    VálaszTörlés