2015. március 8., vasárnap

Roselette top Rózának


A Roselette top néhány évvel ezelőtt nagyon népszerű volt magyar horgolós blogokban, nagyjából mindenki elkészítette, aki csak élt és mozgott, én akkor valahogy nem mozdultam rá erre. Most viszont, hogy van egy egészen fiatal unokahugim, akit ráadásul Rózának hívnak, elérkezett az ideje, hogy kipróbáljam ezt a mintát. 
 A lazacszín az egyik kedvenc árnyalatom a Cataniák közül, de már csak egy gombóc volt belőle, így válogattam hozzá a pamutfonalas kosárból. A meggypiros picit vastagabb Supreme, a lilák fajtájára már nem emlékszem. Mindenesetre szerintem nagyon jó kis kombinációt adnak így együtt a halványlila virágos gombokkal.

Eredetileg kábé egy 74-es méretet szerettem volna eltalálni, az a klasszikus ajándékozós  babaruhaméret szerintem, mert ezt már akár 2-3 hónapig is hordják a gyerekek, ellentétben az ennél kisebb méretekkel. Ehhez képest a kész darab olyan 18-24 hós méret ránézésre, úgyhogy még fog egy kicsit a szekrényben pihenni, mire belenő Róza.

Annyira tetszik és főleg annyira egyszerű és sokféle fonalra alkalmazható minta egyébként a Roselette, hogy el fogom készíteni felnőtt és 9 éves méretben is - pont jó lesz a 15/2015-ös kihívásba tunika kategóriában. Ez a mostani csak féllábbal van benne, mert a gomblyuk, nyakszegély és gombfelvarrás műveletein kívül minden 2014-ben készült.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép. Nálam is itt a minta évek óta, de még nem került rá sor. Talán idén a 8 évesemnek elkészítem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó fonalfaló minta amúgy, úgy csíkozza az ember, ahogy épp a fonalkészlete engedi. Te milyen fonalból csinálnád?

      Törlés
  2. Már így messziről is nagyon beleszerettünk. Alig várom, hogy Róza elég nagy legyen és megnézzük benne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem még azért keresni olyan fonalat, ami vékonyabb és akkor kisebb méretben elkészíteni. Nehogy emiatt sürgessétek, hogy megnőjön. Ahogy okosok mondani szokták "Olyan hamar felnőnek, élvezzetek ki minden percet" Hahaha :D

      Törlés