2015. január 10., szombat

1/2015: kötött kéztörlő

Egy egyetemi barátnőm - jó családból származó német lány, aki a tanulmányait családi örökség kamataiból finanszírozta, szóval tényleg nem voltunk a családi háttér szempontjából egy kategória - miközben épp a zoknikötés rejtelmeibe vezetett be, kifejtette, hogy számára a legnagyobb luxus az életben a szappanos kézmosás. Természetesen viccesnek gondoltam ezt az adott pillanatban: valaki, aki nálam sokkal többet engedhet meg magának, nem egy tárgyat, egy utazást tart luxusnak, hanem a leghétköznapibb dolgot, ami csak létezik, valami olyasmit, amire naponta többször figyelmeztetnek minden gyereket - na jó, nem mindet, de mégis. Azért bogarat ültetett a fülembe és elkezdtem magamat figyelni. Hazaérek és nem megyek kezet mosni automatikusan, ahogy szoktam - mi történik? Vacak érzés, pedig tényleg nem vagyok koszfóbiás. Vagy megmosom, de csak vízzel. Tiszta önkínzás. Ott a szappan, szinte érzem az illatát, de nem nyúlok hozzá. Na ne!
Szóval igen, kénytelen voltam igazat adni a barátnőmnek, a szappanos kézmosás valóban luxus. Elérhető, nem kerül sokba, de nagyon is megemeli a komfortérzetet.

 Ha meg kézzel kötött 100% pamut kéztörlőbe törülközik után az ember, akkor az már szinte túlzás és luxusadógyanús. Mondjuk nem akarok ötleteket adni, manapság sosem lehet tudni.

3 megjegyzés:

 1. Soha nem mondom, hogy "soha", öreg vagyok már ahhoz. De azt mondom, hogy nagy tisztelem, ha valaki képes gyönyörű fonalból napokig kötni egy kéztörlőért. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az igazi luxus :-) amugy filmnezes kozben vakon 3 este.

   Törlés
 2. Csodás ez a fonal, tényleg luxus cucc, de hát nem jobb fajta luxus ez, mint egy Rolex? ;-))

  VálaszTörlés