2013. szeptember 3., kedd

Szakadt póló javítása

Legutóbb azt mutattam meg, hogyan lehet kislányfelsők hosszát pár centivel szépen megtoldani. A mai ruhajavítási módszer uniszex, most egy fiúpólón mutatom be. A felső képen látható a végeredmény.

És így készül: Adott egy rejtélyes szakadás a póló alsó szegélyén. Olyan, mintha valaki ollóval bevágta volna, de hogy valójában mi történt, azt már sosem fogjuk megtudni.

Kézi öltésekkel összevarrjuk az elszakadt széleket. Nem baj, ha nem túl szép (nem is minden szakadásnál lehet szépen varrni), mivel a varrást el fogjuk takarni szőtt szalaggal. Ilyen szőtt szalagokat sokféle mintával lehet kapni, én a Dawandán vettem, de néhány fajta a Röltexben is beszerezhető.


A szalagok a vágás mentén foszlanak, ezért öngyújtóval vagy gyufával óvatosan megolvasztjuk a szalagok vágott végét, ezzel "beszegtünk" a szalagot. Most már csak annyi van hátra, hogy néhány öltéssel a szalag végeit felvarrjuk. Alul átnyúlik a póló visszájára, felül pedig pár milliméternyit visszahajtjuk a szalag végét, hogy ezt is elfedjük. Lehet persze géppel is varrni, de kézzel is működik. Ha a szőtt szalag mintája passzol a pólóhoz, a végeredmény kifejezetten cool!

1 megjegyzés:

  1. Pont ugyanezt csináltam én is a hétvégén!
    És igen, nagyon rejtélyesek ezek a szakadások, valahogy az én ruhámon ilyen még sosem keletkezett, csak a gyermekén... :)

    VálaszTörlés