2013. május 16., csütörtök

Blogtúra

Persze az se lenne rossz, ha egyszer sok kedves blogger együtt menne túrázni valahova. A fonalfestősök festőnövényeket gyűjtenének, a gasztrobloggerek ellátnák a csapatot bográcsos finomságokkal, a fotóbloggerek kattintgatnának szépeket, a kötős-horgolósok meg az árnyékban kényelmesen horgolnának egy pikniktakarón. Na, milyen ötlet és ki szervezi meg?



Most viszont nem ilyen blogtúrára invitállak benneteket, hanem virtuálisra. Mert annyi szép és inspiráló blog létezik, de mert nincs a követett ezervalahány blogom között, amely szám már így is túlzás, sose találnék rájuk. Nem, nem veszek fel újabb blogokat semmiféle olvasóba, viszont elindulok például innen, a Maxabella-blogot amúgy is szeretem részben a gyerekprotrék, részben a kendőzetlen hangvétele miatt. Az oldalsávból kiválasztok egy blogot, amit még sosem láttam korábban, például ezt, a címe jól hangzik: Lucky Number 13. Úgy látom, itt is a fotóké a főszerep, ő is részt vesz a heti gyerekportrés kihívásban. A blogroll külön oldalon található, kiválasztom róla a következő túramegállót: Enjoying the Small Things - szívemből beszél. Kicsit nézelődök itt, és máris beleszeretek ezekbe a zsebibabákba és elhatározom, hogy varrok ilyen babazsebes ruhát nagyban. Valamikor. Valakinek. Iskoláslánynak már kicsit ciki, vagy nem?
Mivel itt nem találtam bloglistát, visszaléptem egyet és kikerestem egy újabb blogot, amelyről már hallottam és ahol amúgy is szét akartam nézni, a Bleubird Blog-ot. Úgy tűnik, a fél világ részt vesz a heti gyerekportrés kihívásban, így itt is bőven vannak családfotók, de azért divat és egyéb témák is, itt például egy házi készítésű ketchup recept. Sosem értettem, hogy vannak akik a ketchup műfajához annyira ragaszkodnak, hogy még a szabadidejüket is feláldoznák az egészséges verzió elkészítésére, de mert épp ebben a hónapban már belefutottam máshol is ilyen receptbe, feltételezem, hogy a kisebbséghez tartozom. De van itt még egy vicces rovat, amibe érdekes belelepozni: Want, need, wear, read. Ki az olvasmánytippekért, ki a divatötletekért fogja szeretni.
No most vagy én vagyok vak vagy tényleg itt sincs bloglista, szóval újra visszaugrok az utolsó listás helyre, és kikeresem onnan a Pencil Box-ot. Bár cím alapján illusztrátornak képzelem a szerzőt, igazából fotóbloggal találkozom, és ha nem lenne már elegem a hosszú télből, akkor szívesen elidőznék ezeknél a zseniális téli fényképeknél. A blogsablon sajnos nem kompatibilis a képernyőmmel, így nehézkes a navigáció és megint nem látok kedvenclistát, de nem gond, most amúgy is leállok. Amennyire igaz, hogy 6 óra szabadidő alatt nem érdemes kirándulás címén kilépni a házból, annyira érdemes a virtuális blogtúrákat mondjuk fél órára korlátozni. Ennyi pont elég, hogy még a felfedezés izgalma maradjon meg és ne a csömör. És ti milyen blogokat fedeztetek fel a legutóbbi blogtúrátok alkalmával? Na és ki szervezi meg a reality blogtúrát? ;)

1 megjegyzés:

  1. a Bluebird Blog-on annyira nagyon szép fotók vannak, hogy már ezért is érdemes néha ránézni. köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés