2013. január 1., kedd

V-stich baktus


Amikor elkezdtem az ABC-s bejegyzéseket, komolyan azt hittem, hogy év végéig minimum S-ig eljutok - ehhez képest csak az I-ig sikerült. Hogy ennek részben rajtam kívül álló okai is vannak, azt többen tudjátok. Most viszont új év kezdődik, és immár ABC-n kívül mutatom az új kedvenc fonalam és az abból készült V-stich baktus-t. A fonal Crazy Zauberball Blasser Schimmer. 15 dekás gombócokban kapható és ahogy azt a Crazy Zauberballtól megszokhattuk, a lehető legőrültebb színkombinációk jönnek elő a gombolyagból a horgolás során. Van például olyan szakasz, ahol az egyik szál bugyirózsaszín, a másik bilikék. és a vicc, hogy ennek ellenére nem csúnya. 


 De vannak zöldek, lilák, szürkék is, minden mindennel és saját magával összefonva is, minden méter új meglepetés.

A V-stich baktus (amelyet egyébként én neveztem el, mert az újságban csak számmal szerepelt) mintája a Häkeltrends című újságban található (2012/11 - 19-20-as számú modell). Ugyan nem erre a fonalra írták a mintát, de nagyon hasonlóra. A hozzá illő sapka még készül.

A végeredmény tarkabarka, több, mint 2 méter hosszú és a középszürke kabátomhoz tökéletesen illik. Külön érdekes, ahogyan a véletlen a különböző színű szakaszokhoz különböző színű szegélyt rendelt. Megunhatatlan, akármeddig képes lennék nézni ezt a sálat.
Épkézláb fénykép viselés közben még nem készült, de még nem mondtam le róla teljesen, hogy fog.


Legyen 2013 olyan vidám és változatos, mint ez a fonal és legyen olyan élvezetes végigélni, mint amilyen ennek a baktusnak a készítése volt!

5 megjegyzés:

  1. Neked is színes és boldog új esztendőt! Átváltottam dinamikára, nagyon megtetszett nálad, remélem beválik.

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet neked is. Szuper ez a fonal!!! Kedvenceim nekem is a színátmenetesek - főleg a kiszámíthatatlanok!

    VálaszTörlés
  3. Loptam a sablont!:) Sokkal használhatóbb az előzőnél, ott csak porosodtak a régebbi bejegyzések

    VálaszTörlés
  4. Úgy legyen! :) Nagyon jó lett ez a baktus.

    VálaszTörlés
  5. Anna, Colette: örülök, ez a legjobb megerősítés számomra, hogy érdemes volt felbolygatni kicsit a megszokottat. Túl jók a bejegyzéseink a porosodáshoz, nem igaz? :)
    Majd még a kedvencek listával kell valamit csinálnom, mert valahogy egymásra csúsznak az egyes blogok. Csak évek kérdése, és nekiveselkedem.

    VálaszTörlés