2012. szeptember 17., hétfő

Libikóka takaró utoljára

Ha jól emlékszem, decemberben kezdtem ezt a takarót és azt gondoltam, hogy ha áprilisi határidőt szabok magamnak, akkor irtó nagyvonalú vagyok. Ehhez képest szeptember közepe lett, mire végeztem és valamivel kisebb is lett, mint eredetileg terveztem.


No de kész, és ez a lényeg. Barka Libikókából horgoltam (egy keskeny csíkot leszámítva, ami egy Rowan barna gyapjú, maradék valamiből.) és Kristóf takarója lesz. Emiatt a szegélyt nagyon egyszerűen-fiúsan kellett horgolni, és amellett a minta mellett döntöttem, amit Nils Holgerssonnénál láttam: 7-8 láncszem után egy rp, így jönnek létre a kis hurkok. Bámulatos egyébként, hogy egy ilyen kis semmiség szegély is mennyi fonalat zabál!


Hogy a méretet is érzékeltessem: a könyv A4 méretű. A 14 centis ágyra kicsi, úgy 100-110 centi körül van a hossza, 80 centi a szélessége. A blokkolásnál úgy 30 centit nyúlt hosszában és majdnem ugyanennyit széltében is. A minta egyszerű és ehhez hűen unalmas is: rp és láncszem váltakozása végestelen végig.

K. örül, hogy kapott végre ő is horgoltat, én örülök, hogy végeztem, Do pedig reklamál, hogy neki mikor horgolok takarót. Egyelőre azonban nem akarok babatakarónál nagyobb méretűre gondolni, nemhogy belekezdeni a horgolásba.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a takaród színösszeállítása, tetszik! Jó sok munkád van benne! Az a szegély lehet, hogy sok fonalat eszik, de nagyon mutatós!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, még mindig nagyon tetszenek a színei!!

    A szegélyt én találtam ki (meg a spanyolviaszt is), szóval dicsérjétek még lécci! :))

    VálaszTörlés
  3. Szeretném megdicsérni a szegélyt :)!

    VálaszTörlés