2011. május 4., szerda

Minden idők legédessége

Legédesség, mert a legegyszerűbb és egyben a legfinomabb. Sőt, szerintem a legegészségesebb is. Arról már nem is beszélek, hogy a legolcsóbb.
Nem kell hozzá más, csak egy pohár tejszín és egy jó adag almaszósz. Ez utóbbi a boldog Ausztriában mindenféle káros anyag hozzáadása nélkül kapható a sarki boltban 69 centért. Van ilyen otthon is? Persze ha nincs készen, simán meg is lehet főzni - almakompót összepürésítve - csak akkor nem olyan gyors és nálam a konyhában első a gyorsaság az utóbbi időben.

Szóval végy egy pohár tejszínt, verd fel - nem kell, hogy tökéletesen kemény legyen, csak épp levegős. Keverd hozzá az almaszószt egy fakanállal. Cukor nem kell hozzá, különben nem lenne a legegészségesebb. :)

Kis tálkába szedve, megszórva fahéjjal valódi nirvana-eledel.

12 megjegyzés:

  1. remek tipp! van a dm-ben nálunk is, csak drágább :-/

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, a bio cuccok között. Még az jutott eszembe, hogy a Plus vagy az Aldi is esélyes beszerzőhely lehet, ha van, ott vsz olcsóbb és ebben tényleg nincs semmi adalékanyag, szóval jó a nembio is.

    VálaszTörlés
  3. Ez kérem tömeges izgatás!!!!
    Ausztriában az ilyet nem bűntetik? :))

    VálaszTörlés
  4. Ajjjajj! Ezt muszáj lesz kipróbálni...
    De fennen fogom hirdetni, hogy te vittél a bűnbe. :-)

    VálaszTörlés
  5. Csak írok egy almás receptet és máris a bűnt emlegetitek - micsoda ősrégi beidegződések ezek :)

    VálaszTörlés
  6. oke, mondok ezzel osszemerhetot, friss eper enyhen edesitett (mezzel, cukorral) vagy natur joghurttal leontve, nalatok ott kulfoldon creme fraiche-sel, azzal meg tokeletesebb

    VálaszTörlés
  7. Jó ötlet. Azért a creme fraiche-t gondolkodás nélkül lecserélném az otthoni édes piaci eperre az itteni egyenízű, egyenalakú eper helyett :)

    VálaszTörlés
  8. Anyahajó: el kell, hogy keserítselek, de otthon (tegnap épp pesti piacon jártam) is épp egyenalakú, egyenízű epret lehet kapni 1000-1500 Ft/kg áron.
    Bécsben (a Faviritenben) a piacon május vége felé azonban mindig lehet kapni igazi, szabadföldi epret. Vagy Burgenlandban az Erdbeerland-ban. :-)

    VálaszTörlés
  9. Erdbeerland? Ez jól hangzik! Olyan szedd magad féle? Te készülsz valamikor?

    VálaszTörlés
  10. nikol hat nem tudom merre jartal, de a feny utcan az altalad emlitett arban abszolut szuperedes eprek voltak a legtobb helyen a magyar eper felirat alatt, az sajna nem baratsagos, foleg, h mennyi bir belole fogyni felenk, de az iz:)

    VálaszTörlés
  11. Anyahajó: igen, egész pontosan "szedd magad". Burgenlandban van, majdnem a határnál.
    A blogomon van róla poszt még tavalyról. Tervezem, hogy megyek, de nem tudom, hogy van-e már.

    VálaszTörlés
  12. pdng: Kipróbáltam az epret mézzel és cr. fr-sel, ah és óh! Köszi a tippet! Kicsit izgultam, hogy a gyerekeknek bejön-e, mert ők inkább a nagyon édesre mozdulnak, de abszolút, sőt, jobban, mint a tejszínhab.

    VálaszTörlés