2011. március 2., szerda

Március, a T hónapja

Van az a jópofa blogos játék, hogy minden hónapra kitalálnak maguknak egy mottót kreabloggerek. Én is pont egy ilyen szón gondolkoztam márciusra, aztán eszembe jutott egymás után több is, nem tudtam dönteni, aztán rájöttem, hogy mind t betűvel kezdődik. Ilyen ez a magyar nyelv, Tízen Túliak Társasága, Tilt, Tűr, Támogat - mi az, ami nem t-vel kezdődik egyáltalán? Aztán már rá is erősítettem, kinyitottam egy szótárat és kiírtam sok t-vel kezdődő szót, ami mind kapcsolatban van márciusi terveimmel. Aztán még újabbak is eszembe jutottak. Olyan ez, mint az eszperente: ha az ember belejön, le se tud állni.

Hajbavaló

Az első T egy textilrózsákkal díszített hajpánt: a rózsák már készen várnak az íróasztalomon (oké, mostanában inkább varróasztal), igazán nem lenne nagy ügy bevonni egy gumiszalagot textillel. Na, majd a hétvégén, amikor is testre kell szabnom három nadrágot, konkrétan fel kell hajtanom. Ezek egyike másfél éve várja, hogy végre a testmagasságomhoz alakuljon.

Itt a tavasz, tehát irány a természet, de testmozgást nemcsak kint, hanem a tánciskolában is tervezek végezni. A bécsi báli szezon ugyan hamarosan véget ér, de mi egy tavaszi bálra edzünk. Ha pedig még ez se lenne elég, szinte biztos, hogy márciusban már odafagyás veszélye nélkül ülhetek bringára, s tekerhetek a városban keresztül, kasul.

Már pár hete elkezdtem a terítés-projektet, aminek az a lényege, hogy legalább heti néhány étkezésnél elegánsan terítjük meg az asztalt, tanulják a gyermekek is az étkezési kultúrát - vesszenek a nembajhaeltörik poharak és tányérok! Ehhez persze varrós terv is tartozik: egy tavaly beszegni kezdett terítő befejezése. Bizony, mindent félbehagyok, ami untat, s terítőt szegni nem túl szórakoztató, valljuk be.

Feltett szándékom, hogy tágítom a helyet s ezáltal talán a kreatív teret is a fonalpolcomon és az anyagaim között. Teljességre viszem, ami még félkész, ez talán belefér a március hónapba, ha összeszedem magam. Ez különösen azért is jó, mert a takarékoskodási terveimmel is összecseng: a február sok váratlan kiadást hozott, márciusban nagyon tudatosan kell ellensúlyoznunk. De mert egy hónapig simán kitart még a horgolnivaló, könnyű lesz ellenállni a fonalboltok agresszív támadásainak. Az áprilist pedig remélhetőleg tiszta lappal, de legalábbis tiszta és üres horgolós kosárral kezdhetem.

Ami a blogot illeti, régi tervem, hogy a nekem legjobban tetsző külföldi blogokat végre listába rendezzem az oldalsávban - ne legyünk telhetetlenek, márciusba nem 100%, hogy belefér, de törekszem.

A tudomány oltárán is készülök áldozni, egy olyan konferenciára utazom jövő héten, ahol ott lesz csomó ember, akik a gyakorlati teológiai tankönyveket írták, hihetetlen, hogy most találkozni fogok velük. Ennek kapcsán jókora távolságot fogok megtenni, előre örülök, mennyi hasznos horgolósidő várható. (Na de hogy fogom tudni betartani a takarékossági terveimet, amikor Hildesheimban annyi szuper fonalbolt van? Bízom a konferencia szoros napirendjében.)

Ha pedig még nem lenne elég a t betűs tervekből, akkor hozzáteszem azt a földhözragadt elhatározást, hogy legalább a munkanapok felében otthonról viszem az ebédet - nemcsak a takarékosság, hanem az egészséges táplálkozás jegyében is.

Március a t betű hónapja. És nálatok? ;)

10 megjegyzés:

  1. legyen nekem eszperente? megtehetem, mert kedvem lelem benne :o)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez jó volt.Egyenlőre nem jutott eszembe semmilyen betű és vonal ami köré ilyen jó kis történetet kanyaríthatnék, de azt gondolom, hogy a terítő beszegésénél a nadrágok felhajtása sokkal rosszabb meló.Másfél évig simán lehet kotlani rajta. Ja a zippzárcsere is hasonló kategória.Nem fogsz unatkozni márciusban úgy vélem.

    VálaszTörlés
  3. Rita: Eszperenténél pont Rád gondoltam, naná!

    Csipkebogyó: Igen, a terítő szimplán unalmas, de a nadrág rizikós. Nem véletlen vár olyan rég az a hihetetlenül tökéletes (egy barátnőmtől megörökölt) nadrág. Félek belevágni, nehogy elrontsam. :D

    VálaszTörlés
  4. Ebben a havas időben felüdülés volt!

    VálaszTörlés
  5. az a baj, hogy én szerintem bármilyen betuvel tudnék magamnak Teendoeket sorolni... :)

    nekem márciusban a legfontosabb, hogy megírjam a Tézist (kétszeresen nagy betuvel), majd a kesobbiekben Tökéletesen Tálaljam, aztán Találjak magamnak más Tennivalót, amiért Tejelnek nekem, és nem maradok fizetés nélkül :)

    és akkor a horgolásról még nem is beszéltem, vár egy Takaró, Több, mint egy éve, hogy Továbbhorgoljam (vagyis hogy befejezzem, de az nem T-s)

    VálaszTörlés
  6. NHne: Tomenytelen tennivalo, ha teat tehetnek Tischedre, telefonalj, s talalkozunk, talan tullendit tespedesen :D
    Bocs, ez utobbi kicsit bunko, a faradtsag jobb lett volna, csak a betu nem stimmel.

    VálaszTörlés
  7. már olvasva is lendületbe jöttem:-)

    VálaszTörlés
  8. anyahajó, jót nevettem :) tökéletes találkozó lenne egy teával, társaloghatnánk, talán ettől teljesülne titkos tervem miszerint a továbbiakban tudnék túlórázni, tanulni, takarót továbbhorgolni, tennivalóimat teljesíteni :D

    tizenegyedikén jössz távolból a tsászárvárosba?

    VálaszTörlés
  9. 11-én már nem a távolból, hanem Oberösterreichból jövök - vagy Nieder, már nem is tudom, mindegy, hoznak -, ez egy ilyen mobil hét lesz :) Mindenesetre szombattól már maradok a fenekemen, akár reggelizhetünk is vhol, ha nem ragaszkodunk a T-betűs programhoz. :D

    Kastan: éljen a lendület, boldog márciust :D

    VálaszTörlés